Σπύρος Bakery – Λαχταριστό πολίτικο τσουρέκι και πασχαλινά αυγοκούλουρα
Το αυθεντικό πολίτικο τσουρέκι μοσχομυρίζει μαχλέπι, μαστίχα και Πάσχα! Είναι αυτό που φτιάχνει με αγάπη και ηπειρώτικο μεράκι στο “Σπύρος Bakery” ο Σπύρος Μέγγουλης, κάθε δεύτερη μέρα, και μοσχοβολάει το κεντρικό Χαϊδάρι. Αλλά και τα υπέροχα μοσχομυριστά πασχαλινά αυγοκούλουρα, σαν σπιτικά, που αξίζει να δοκιμάσεις!
Ολόφρεσκα, ποιοτικά, χειροποίητα και με ποιοτικές πρώτες ύλες, αυτή είναι η βάση για την επιτυχία του.
Τον ρώτησα κάποια από τα μυστικά του τσουρεκιού και δεν μου χάλασε το χατήρι. Ο ίδιος, λοιπόν, χρησιμοποιεί αγνό βούτυρο γάλακτος, αλεύρι ειδικό για τσουρέκι (Μύλοι Κεπενού), ζάχαρη, μαχλέπι (μπαχαρικό που κατασκευάζεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς), μαστίχα, κακουλέ (αρωματικός σπόρος που τον λατρεύουν τα τσουρέκια), φρέσκα αυγά. Χρειάζεται πολλή προσοχή στο ψήσιμο, σε χαμηλή θερμοκρασία (160 βαθμοί) και διαρκή έλεγχο.
Μεθυστικό άρωμα, αφράτη ζύμη και καλή απόλαυση!
Μ.Λ.
INFO: “Σπύρος Bakery”, ΨΩΜΙ – ΓΛΥΚΟ – ΚΑΦΕΣ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ – ΣΝΑΚΣ
Δαβάκη 12 & Δωδεκανήσου, Τ: 210 58.20.901