ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ στο Δημαρχείο: Απόπειρα αυτοκτονίας από 53χρονο συμπολίτη

Η παρέμβαση της Αστυνομίας χρειάστηκε για να αποτραπεί η αυτοκτονία Χαϊδαριώτη, που απειλούσε να πέσει από τον τρίτο όροφο του Δημαρχείου. Ευτυχώς υπάλληλοι του Δήμου τον πρόλαβαν και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αποτρέψουν.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου ένας μεσήλικας Χαϊδαριώτης απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει, πέφτοντας στην πλατεία από τον τρίτο όροφο. Την ώρα που πήγε να κρεμαστεί σε ένα παράθυρο, δημοτικοί υπάλληλοι έσπευσαν να τον αποτρέψουν. Μιλούσαν συνέχεια μαζί του και κάποιοι άλλοι κάλεσαν την Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες  της Άμεσης Δράσης, που τον έπεισαν να κατεβεί. Με προφορική εντολή Εισαγγελέα οδηγήθηκε στο Δρομοκαΐτειο, όπου και νοσηλεύεται.

Πρόκειται για έναν 53χρονο κάτοικο του Δάσους, που αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Στο παρελθόν νοσηλεύτηκε σε διάφορα νοσοκομεία, με πιο πρόσφατη την εισαγωγή στην ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, βασικό μέσο της επιβίωσης του είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης των 200 ευρώ, το οποίο μερίμνησε να του βγάλει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Παράλληλα λαμβάνει κατά καιρούς τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ είναι εγγεγραμμένος και στο κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου.

Από όσα μπορέσαμε να μάθουμε, την ημέρα της απόπειρας δεν προηγήθηκε διένεξη με κάποιον δημοτικό υπάλληλο. Απλά κάποιοι τον άκουσαν να λέει πως «δεν πάει άλλο».

Γείτονές του από το Δάσος που μίλησαν στο «Χαϊδάρι Σήμερα», υποστήριξαν πως, παρά τα μακροχρόνια προβλήματά του, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα σε κανέναν. «Είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος, κλεισμένος στον εαυτό του», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button