Σοφρίτο Κερκυραϊκό… στο Χαϊδάρι! Γεύσεις Ελλάδας στην ταράτσα του “Ελλήνων Τα…ξύδια”

Ανάμεσα στις γειτονιές του Χαϊδαρίου, εκεί όπου οι μεζέδες συναντούν την παράδοση, ανακαλύψαμε ένα πιάτο-έκπληξη που μας ταξίδεψε γευστικά μέχρι την Κέρκυρα. Στο μεζεδοπωλείο “Ελλήνων Τα…ξύδια”, όπου το όνομα προϊδεάζει για κρασοκατάσταση και αυθεντικά ελληνικά πιάτα, δοκιμάσαμε ένα μοσχαράκι σοφρίτο, μαγειρεμένο με τρόπο που θα ζήλευε και γιαγιά στο νησί!

Το σοφρίτο εδώ δεν είναι απλώς σωστό· είναι πεντανόστιμο. Τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, σιγομαγειρεμένο μέχρι να λιώνει, “λούζεται” σε μια πλούσια, βαθιάς νοστιμιάς σάλτσα με ξύδι μπαλσάμικο, σκόρδο και μυρωδικά, προσθέτοντας μια μοντέρνα πινελιά στη παραδοσιακή συνταγή. Δίπλα του, πουρές πατάτας αρωματικός, ακριβώς όσο χρειάζεται για να δένει με τη σάλτσα χωρίς να τη “σκεπάζει”. Κάθε μπουκιά μια επιστροφή στην αυθεντικότητα και την απλότητα.
Κι αν η γεύση είναι ένας λόγος να επιστρέψεις, ο χώρος είναι ο άλλος. Η δροσερή ταράτσα του μαγαζιού θυμίζει καλοκαιρινό νησί, με την αύρα της παλιάς γειτονιάς να μπλέκεται γλυκά με τον ήχο των πηρουνιών και τα γελάκια παρέας. Ένα μέρος που συνδυάζει ψητά, κρασιά και πιάτα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με αυθεντικότητα και φροντίδα.
Το “Ελλήνων Τα…ξύδια” δεν είναι απλώς μεζεδοπωλείο. Είναι ένα γευστικό πανόραμα της Ελλάδας, με έναν σταθμό στην Κέρκυρα που θα θυμάστε – και πιθανότατα θα αναζητήσετε ξανά πολύ σύντομα.
Ελλήνων Τα ξύδια | Νικ. Πλαστήρα 32, Χαϊδάρι 210 5815910
Ο πλούσιος κατάλογος, που κινείται με άνεση από αυθεντικούς μεζέδες μέχρι “της ώρας” επιλογές, δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι γεύσεις σερβίρονται με μεράκι και χαμόγελο.