Σε πεδίο μάχης μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων μετατράπηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά, με αφορμή την ερωτική αντιζηλία που προκλήθηκε όταν παντρεμένη Σύρια εγκατέλειψε την συζυγική κλίνη για Αφγανό, που γνώρισε στον καταυλισμό. Η υπόθεση ξεπέρασε τις προσωπικές διαστάσεις και κατέληξε σε γενικότερη διαμάχη, στην οποία, πριν το έγκλημα, ενεπλάκησαν και αντίπαλες ομάδες από κάθε εθνικότητα!

Το ζευγάρι των εραστών αντιλαμβανόμενο τον κίνδυνο που διέτρεχε έφυγε από το καμπ του Σκαραμαγκά και ο απατημένος σύζυγος, που δεν μπόρεσε να χωνέψει την απόφαση της γυναίκας του, μαζί με τον αδελφό του επιτέθηκε άγρια σε δύο Αφγανούς φίλους του εραστή της, πιστεύοντας πως όλο αυτό το διάστημα εκείνοι γνώριζαν και “έβαζαν πλάτη”.

Δύο σοβαροί τραυματισμοί, δύο συλλήψεις 

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου, όταν η Αστυνομία δέχτηκε κλήση από τη Δομή. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις του Α.Τ. Χαϊδαρίου, του αντίστοιχου Τμήματος Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί φτάνοντας αντίκρισαν αιμόφυρτους τους δύο Αφγανούς. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον έναν τραυματία, που βρισκόταν σε κώμα, στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο άλλος τραυματίας, που στη διάρκεια του επεισοδίου υπέστη κάταγμα χεριού από λοστό, μεταφέρθηκε από άτομα της δομής σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το “πρώτο ημίχρονο” αυτής της σύρραξης για τον ίδιο λόγο, είχε διαδραματιστεί ανάμεσα σε περισσότερους Σύρους και Αφγανούς το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου. 

Το ζευγάρι άφαντο…

Μετά από έρευνες των αστυνομικών, τα δύο αδέλφια δράστες της συμπλοκής εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία και συνελήφθησαν. Από το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου σχηματίστηκε σε βάρος τους ογκώδης δικογραφία. Αντιμετωπίζουν μια σειρά από κατηγορίες όπως βαριές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, απειλή, παράβαση του νόμου περί όπλων, παράλειψη προσφοράς βοήθειας σε σοβαρά τραυματισμένο άτομο, απόπειρα εμπρησμού. Αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Όσον αφορά το ζευγάρι, συζεί κάτω από νέα στέγη μακριά από τον Σκαραμαγκά,  γιατί φοβούνται για τη ζωή τους.