ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα τα ξημερώματα: Χειροπέδες για κλοπή καταλύτη, πληθύνονται τα “κρούσματα”

Σε έξαρση κλοπών καταλυτών από αυτοκίνητα στο Χαϊδάρι είχαμε αναφερθεί σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, αναφέροντας πέντε περιπτώσεις. Ίσως από σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι του νήματος.

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν στην οδό Κορυτσάς ένα υπερυψωμένο ΙΧ φορτηγό με γρύλο. Δίπλα του βρέθηκε ένα ηλεκτρικό πριόνι. Κατάσλαβαν ότι κάπου εκεί κοντά θα ήταν ο επίδοξος κλέφτης. Πράγματι αυτός, όταν αντιλήφθηκε πως πλησιάζουν τα δίκυκλα της Αστυνομίας, χώθηκε αρχικά κάτω από το όχημα και στη συνέχεια κρύφτηκε στην αυλή ενός γειτονικού σπιτιού. Δεν κατάφερε όμως να διαφύγει. Οι ένστολοι έψαξαν, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για έναν Ρομά από το Ζεφύρι, ηλικίας 25 ετών, σεσημασμένο για κλοπές. Στους αστυνομικούς ομολόγησε πως πήγε να αφαιρέσει τον καταλύτη και… ζήτησε συγνώμη από τον κάτοχο του οχήματος. Τα εργαλεία κατασχέθηκαν.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής, αφού δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την αποτρόπαια πράξη του και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Ερευνάται η συμμετοχή του σε παρόμοιες πράξεις.

Αυξάνονται οι καταγγελίες

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τα τελευταία 24ωρα, μετά το προαναφερθέν δημοσίευμά μας, έγιναν καταγγελίες για κλοπές καταλυτών από τρεις ακόμη Χαϊδαριώτες, κάτοχους ΙΧ. Δηλαδή έχουν καταγραφεί συνολικά οκτώ (5+3) και από διάφορες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων, όπως Honda, Smart, Opel, Volkswagen. Ίσως έχουν σημειωθεί και άλλα ανάλογα περιστατικά, αλλά δεν καταγγέλθηκαν.

Μάλιστα ένα από τα θύματα αυτής της νέας «μόδας» κλοπών, όταν πήγε να το καταγγείλει ανέφερε στους άνδρες του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας πως διάβασε το προηγούμενο ρεπορτάζ στο «Χαϊδάρι Σήμερα». “Δεν περίμενα όμως πως στόχος κλοπής θα γινόταν και το δικό μου αυτοκίνητο”, είπε.

Έρευνες με σκοπό την εξιχνίαση και των υπολοίπων κλοπών καταλυτών, διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button