ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οι κλέφτες καταλυτών ήρθαν Χαϊδάρι – Έξαρση κρουσμάτων

Η ειδησεογραφία των τελευταίων μηνών περιείχε αρκετές αναφορές πανελλαδικά στο φαινόμενο της κλοπής καταλυτών αυτοκινήτων. Ήταν αναπόφευκτο ότι η μάστιγα της εποχής θα μπει και στη δική μας ζωή και πράγματι έτσι έγινε.

Σύμφωνα με τοπική αστυνομική πηγή από την 1η Μαρτίου και μέχρι σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου, πέντε Χαϊδαριώτες κατήγγειλαν στο τοπικό Τμήμα Ασφάλειας κλοπές καταλυτών από τα αυτοκίνητά τους. Αντίστοιχο αριθμό περιστατικών είχαμε στο ίδιο διάστημα και στο Αιγάλεω. Όπως μας εξήγησε ο συνομιλητής μας, συνήθως οι δράστες κουβαλάνε μαζί τους έναν ολόκληρο τεχνικό εξοπλισμό. Αφού σηκώσουν το αυτοκίνητο, στη συνέχεια με χρήση τροχού κοπής αφαιρούν τον καταλύτη.

Ζητήσαμε την άποψή του για τον αποτελεσματικότερο τρόπο προστασίας της περιουσίας μας που βρίσκεται στο δρόμο. “Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ίσως μια καλή λύση θα ήταν η τοποθέτηση ενός συναγερμού με GPS, που ενεργοποιείται με την κίνηση. Έτσι όταν θα επιχειρήσουν να το σηκώσουν, θα αρχίσει να σημαίνει”, μας είπε.

Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργούν τα κατά τόπους Τμήματα Ασφάλειας.

Η ζημιά για τον κάτοχο και ο κρυμμένος θησαυρός

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» ρώτησε μηχανικό αυτοκινήτων, που διατηρεί συνεργείο στην περιοχή μας, σχετικά με το φαινόμενο που αποτελεί τη νέα μάστιγα της εποχής μας. «Οι δράστες δεν έχουν βασικό σκοπό την πώληση του εξαρτήματος στη μαύρη αγορά, που δύσκολα θα επιτευχθεί. Άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση, η τιμή του δεν θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ. Στόχο έχουν να αφαιρέσουν το χαλκό και άλλα πολύτιμα μέταλλα που περιέχει όπως τιτάνιο, λευκόχρυσο (πλατίνα), ρόδιο και παλλάδιο. Ακόμα από τον καταλύτη αποσπούν και κάποια σκόνη, που χρησιμοποιείται για παρασκευή ναρκωτικών ουσιών (!)”, ήταν η απάντησή του.

Πόσο εκτιμά τη ζημιά για τον κάτοχο του αυτοκινήτου; “Η αγορά και τοποθέτηση ενός καινούριου καταλύτη ξεκινάει από 300 και ανάλογα με το μοντέλο και τη χρονολογία του φτάνει μέχρι και τα 800 ευρώ”, κατέληξε. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button