ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα “έβρεξε” στην Καραϊσκάκη κατασχέσεις, πρόστιμα αυτόφωρο και δικογραφίες

Σάββατο πρωί στο κέντρο Χαϊδαρίου όλοι ξέρουμε τι σημαίνει: ασφυκτική κίνηση στη λαϊκή, πεζοδρόμια δυσκολοδιάβατα, μικροπωλητές παντού. Μέσα σε αυτή το περίπου… χάος,  κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο υπαλλήλους του Δήμου και άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου σάρωσε τον κεντρικό δρόμο της πόλης. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε στόχος το παράνομο υπαίθριο εμπόριο και για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, καθώς έβρεξε κατασχέσεις, πρόστιμα και δικογραφίες. 

«Δεν έχουμε άδεια, αλλά δεν πουλάμε και ναρκωτικά…»

Η ώρα ήταν γύρω στις 9 το πρωί όταν το κλιμάκιο με φορτηγό του Δήμου και περιπολικό ξεκίνησε  απότο ύψος της Πλατείας Ηρώων προς την Πλαστήρα. Εντόπισαν αμέσως τρεις παράνομους μικροπωλητές. Οι δύο είχαν ντομάτες και σκόρδα και ο τρίτος αθλητικές φόρμες.

Σήμερα "έβρεξε" στην Καραϊσκάκη κατασχέσεις, πρόστιμα αυτόφωρο και δικογραφίες 1

Όπως αναμενόταν η στιγμή του εντοπισμού και της καταγραφής τους ήταν έντονα φορτισμένη. «Πουλάω ντομάτες, δεν πουλάω ναρκωτικά. Γιατί μου τις παίρνετε; Μαζί τις αγοράσαμε;», παραπονέθηκε ο ένας στους ατυνομικούς, ενώ την ίδια ώρα άρχισε να απειλεί τους υπαλλήλους του Δήμου που τον εντόπισαν. «Αν σε βρω κάπου μόνο σου, θα σε σπάσω στο ξύλο» είπε στον επικεφαλής τους, αλλά με την επέμβαση των αστυνομικών σταμάτησε τις απειλές. Την ίδια στιγμή σε διπλανό πάγκο το ζευγάρι που πουλούσε τις φόρμες, προσπαθούσε να δικαιολογηθεί: «Πρώτη φορά ήρθαμε εδώ. Μένουμε στο Χαλάνδρι και ήρθαμε να βγάλουμε ένα μεροκάματο για τα πέντε παιδιά μας. Γράψτε μας, αλλά μη μας κατάσχετε το εμπόρευμα μας», θερμοπαρακαλούσαν.

Σήμερα "έβρεξε" στην Καραϊσκάκη κατασχέσεις, πρόστιμα αυτόφωρο και δικογραφίες 3

«Δεν έχουν τίποτε καλύτερο να κάνουν;»

Τα συναισθήματα των περαστικών ήταν ανάμικτα. «Εδώ ο κόσμος πεινάει και αυτές οι ντομάτες θα πάνε για καταστροφή», ακούσαμε να λέει μια νοικοκυρά. Μια ηλικιωμένη παραπονιόταν πως πήγε να ψωνίσει από τον πάγκο του μανάβη, γιατί είδε πως είχε καλές και φτηνές ντομάτες. Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και από τους λιγοστούς συμπολίτες μας, που περίμεναν στη στάση το λεωφορείο. «Αντί να ασχολούνται με τις κλοπές και τα ναρκωτικά, κυνηγάνε το παραεμπόριο», είπε ένας ηλικιωμένος, ενώ ένας συνομήλικός του του απάντησε πως αυτό αποτελεί πλήγμα στη νομιμότητα και την οικονομία.

Ακριβώς δίπλα εντοπίστηκε και… ορφανό εμπόρευμα πάνω σε δύο χαρτοκιβώτια (φωτό). Ο κάτοχός τους προφανώς πρόλαβε και έγινε «Λούης». 

Σήμερα "έβρεξε" στην Καραϊσκάκη κατασχέσεις, πρόστιμα αυτόφωρο και δικογραφίες 5

Κατασχέσεις και πρόστιμα

Τα οπωροκηπευτικά και οι αθλητικές φόρμες κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν για καταστροφή. Στους παράνομους πωλητές των οπωροκηπευτικών (ακατέργαστα προϊόντα) επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα 200 ευρώ στον καθένα, που οφείλουν να καταβάλουν στο Δήμο Χαϊδαρίου. Αντίθετα οι πωλητές αθλητικών ειδών (βιομηχανικών επεξεργασμένων προϊόντων)προσήχθησαν στο Α.Τ. Χαϊδαρίου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται η υπόθεση τους να εκδικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σήμερα "έβρεξε" στην Καραϊσκάκη κατασχέσεις, πρόστιμα αυτόφωρο και δικογραφίες 7

«Δηλαδή εγώ είμαι κορόιδο;»

Τη στιγμή της ολοκλήρωσης αυτής της επιχείρησης, ένας άλλος υπαίθριος πωλητής, που εμπορεύεται είδη οικιακής χρήσης, ζήτησε από τους υπαλλήλους του Δήμου να κάνουν συχνότερους ελέγχους. Μίλησε στο «Χαϊδάρι Σήμερα»: «Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και δέκα χρόνια. Είμαι οικονομικός μετανάστης από την Αλβανία. Έχω άδεια λαϊκής αγοράς, διαθέτω ταμειακή μηχανή, τηρώ και πληρώνω ό,τι προβλέπει η νομοθεσία. Στο ίδιο σημείο που στήνω τον πάγκο μου, έρχονται κάθε Σάββατο και κάποιοι παράνομοι, που δεν πληρώνουν μία… Δηλαδή εγώ είμαι κορόιδο;».

Σήμερα "έβρεξε" στην Καραϊσκάκη κατασχέσεις, πρόστιμα αυτόφωρο και δικογραφίες 9

Πάντως, όπως ακούσαμε, συνήθως στα ίδια “πόστα” υπάρχουν πολύ περισσότεροι παράνομοι λιανοπωλητές κάθε Σάββατο, αλλά είτε από σύμπτωση είτε γιατί “οσμίστηκαν” εγκαίρως την επιχείρηση γλίτωσαν. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button