ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Σιγή ασυρμάτου” για το συνεργείο αυτοκινήτων στη Γ. Παπανδρέου

Τρεις ολόκληρες ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσε την αντίδραση στη δημιουργία συνεργείου αυτοκινήτων στο Δάσος. Μάλιστα, παρόλο που κατέληξε σε ομόθυμη στάση των παρατάξεων στην κατεύθυνση αυτό να αποτραπεί, η υπόθεση έχει μείνει στάσιμη και δεν έχει δημοσιευτεί καμία σχετική απόφαση του Δήμου, που να περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενέργειες, αν και έχουν περάσει δύο εβδομάδες.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μας, η μεταφορά της συγκεκριμένης επιχείρησης από το Αιγάλεω στην οδό Γ. Παπανδρέου στο Δάσος, προκάλεσε την αντίδραση πολλών περιοίκων. Το θέμα έφτασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 24 Μαΐου, όπου ήρθε ως αίτημα κατοίκων. Μετά από εξαντλητική συζήτηση, με κοινή τους απόφαση όλες οι δημοτικές παρατάξεις εξουσιοδότησαν τον Δήμο να κάνει τις ενέργειες που ενδείκνυται, προκειμένου να μην προχωρήσει η έναρξη και λειτουργία του. Ωστόσο οι χρήσεις γης βάσει των οποίων εκδίδονται οι άδειες για το συγκεκριμένο χώρο -προς το παρόν τουλάχιστον- την επιτρέπουν. Η διαδικασία που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου και με αυτή μπορεί να ασκήσει παρεμπόδιση, είναι ότι ο ίδιος εκδίδει άδεια κατάτμησης πεζοδρομίου, για την είσοδο και έξοδο οχημάτων στο κατάστημα.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” μίλησε με τον επιχειρηματία Δημήτρη Σταθάκη που βρίσκεται σε αντιδικία με τον Δήμο, για να διαπιστώσει από τη δική του πλευρά αν υπάρχει εξέλιξη, δηλαδή αν έχει λάβει ειδοποίηση από τον Δήμο. Όπως μας είπε, μέχρι εχθές, Δευτέρα 7 Ιουνίου, δεν είχε πάρει στα χέρια του την επίμαχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε κάτι άλλο σχετικό. Έχει ξοδέψει -κατά δήλωσή του- πάνω από 25.000 ευρώ και αναρωτιέται γιατί, εφόσον του δόθηκε άδεια εδώ και δύο μήνες από το Υπουργείο Μεταφορών και την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος δεν του επιτρέπει να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του. Ενδεχομένως να δούμε τη συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στη μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Μαΐου από το facebook του «Χαϊδάρι Σήμερα TV»:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button