ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σφοδρή σύγκρουση δύο ΙΧ στη συμβολή Λ. Αθηνών – Γ. Παπανδρέου

Σοβαρό τροχαίο με δύο εμπλεκόμενα οχήματα συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στη διασταύρωση της Γ. Παπανδρέου με την Λεωφόρο Αθηνών, στο Δάσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τραυματίστηκε ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του. Το συμβάν καταγράφηκε περί τις 5 πμ. Τα οχήματα συγκρούστηκαν και στη συνέχεια το ένα προσέκρουσε σε σιδερένια κολόνα στην κεντρική νησίδα.

Αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες από την Α’ Τροχαία Δυτικής Αθήνας, αλλά δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατό να έχουμε λεπτομερέστερη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε. Θέσαμε υπόψη του συνομιλητή μας στο αρμόδιο γραφείο του της Α Τροχαίας Δυτικής Αττικής τον προβληματισμό της κοινής γνώμης της πόλης μας για τη συχνότητα των ατυχημάτων στον συγκεκριμένο οδικό άξονα και μας είπε ότι πράγματι “είναι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα”.

Γενικότερα πιστεύουμε ότι η Τροχαία πρέπει να περάσει σε ένα στάδιο εντονότερης δραστηριοποίησης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στη Λ. Αθηνών και όχι να αρκείται στην καταγραφή των τροχαίων. Φυσικά, σοβαρά πρέπει να πάρουν το ρόλο τους η Περιφέρεια με την τοποθέτηση καμερών ελέγχου κυκλοφορίας και καταγραφής παραβάσεων (βλέπε Μπήκαν στην Παραλιακή κάμερες παραβίασης ερυθρού σηματοδότη – Στη Λ. Αθηνών;), όπως και το κράτος με την λήψη σοβαρών τεχνικών μέτρων παρέμβασης στο πρόβλημα. Είναι αδιανόητο να έχουμε σχεδόν κάθε μέρα συμβάντα και να μην γίνεται τίποτε από τις αρμόδιες αρχές.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button