ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μπήκαν στην Παραλιακή κάμερες παραβίασης ερυθρού σηματοδότη – Στη Λ. Αθηνών;

Τα πρώτα μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, έτοιμα να “συλλάβουν” τους οδηγούς που περνάνε με κόκκινο.

Από τη λεωφόρο Ποσειδώνος ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής, τη δοκιμαστική λειτουργια του πρώτου συστήματος εντοπισμού παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, καθώς πρόκειται για μία πολυσύχναστη οδική αρτηρία, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, αλλά και της ΕΛΑΣ, παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις.

Η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

Από τις σελίδες αυτές έχουμε επιχειρηματολογήσει (όχι μόνο μια φορά) για την ανάγκη τοποθέτησης συστημάτων ανίχνευσης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη, αλλά και ελέγχου ορίου ταχύτητας (60 χλμ.) στη Λεωφόρο Αθηνών, έναν άκρως επικίνδυνο οδικό άξονα με 8 λωρίδες κυκλοφορίας, τον οποίο πολύ κακώς αρκετοί θεωρούν “Εθνική Οδό” και αναπτύσσουν ανάλογες ταχύτητες. Ενδεικτικά: Κάμερες τώρα στη Λ. Αθηνών! Ο μόνος αποτελεσματικός έλεγχος για τα “ορκ”. Δεν υπάρχει βέβαια αντίρρηση ότι και πεζοί παραβιάζουν το δικό τους “κόκκινο” ή ότι περνούν από σημεία που δεν είναι διαβάσεις (κάποιοι σκαρφαλώνουν ακόμη και στις μπαριέρες που μπήκαν για να αποτρέψουν ακριβώς αυτές τις διελεύσεις). Το αποτέλεσμα είναι να μιλάμε για “Το χιλιόμετρο του θανάτου”. Τα “μαύρα” στατιστικά των τροχαίων στο Χαϊδάρι και τα σημεία καρμανιόλες.

Μπήκαν στην Παραλιακή κάμερες παραβίασης ερυθρού σηματοδότη - Στη Λ. Αθηνών; 3

Εδώ οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με αφορμή την πρόσφατη έναρξη της εφαρμογής συστημάτων ελέγχου παραβίασης φωτεινού ερυθρού σηματοδότη στην Παραλιακή:

«Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου ενισχύει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τις ζωές, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από τη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής. Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση, αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και φυσικά η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια, συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της».

Περιμένουμε από την Περιφέρεια Αττικής να κάνει αντίστοιχη κίνηση με αυτή της Παραλιακής και στα φανάρια της Λεωφόρου Αθηνών.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button