ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Α.Ο. Χαϊδαρίου: Τα 5 σενάρια για την πρόκριση

Τα σενάρια για την πρόκριση, που οδηγεί στην επόμενη φάση των play off ανόδου, είναι πάρα πολλά. Θα προσπαθήσω να σας αναλύσω πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και ποιος συνδυασμός αποτελεσμάτων θα δώσει στο Χαϊδάρι τη μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Στην αναζήτηση νέων ιστορικών στιγμών λοιπόν. Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Του Χρήστου Τσούνη

Ηλυσιακός, Χαλάνδρι και Χαϊδάρι αγωνίζονται μεταξύ τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων. Οι δύο πρώτες ομάδες συνεχίζουν την πορεία τους στην επόμενη φάση όπου αγωνίζονται με πρωταθλητές άλλων ενώσεων.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα:

Χαλάνδρι – Ηλυσιακός 0-1
Χαϊδάρι – Χαλάνδρι 0-2
Ηλυσιακός – Χαϊδάρι 0-1

σενάρια για την πρόκριση

Η βαθμολογία μετά από δύο αγώνες:

                        Βαθμοί           Τέρματα

Χαλάνδρι           3                    2-1
Ηλυσιακός         3                     1-1
Χαϊδάρι              3                     1-2

Αγώνες που απομένουν (δύο για κάθε ομάδα):
29/4 Σάββατο, γήπεδο Ζωγράφου, 5μ.μ Ηλυσιακός – Χαλάνδρι
3/5 Τετάρτη, γήπεδο Χαλανδρίου, 5μ.μ. Χαλάνδρι – Χαϊδάρι
7/5 Κυριακή, γήπεδο Τάκης Χαραλαμπίδης, 5μ.μ. Χαϊδάρι – Ηλυσιακός

Παρακάτω σας παραθέτω τι είναι πιθανό να συμβεί, ποιο συνδυασμό αποτελεσμάτων χρειάζεται το Χαϊδάρι για να αφήσει τη μία ομάδα πίσω του και όλα τα σενάρια για την πρόκριση.

Είναι αυτονόητο ότι όποια ομάδα πάρει 4 βαθμούς στους δυο αγώνες παίρνει σίγουρα τη μία από τις δύο θέσεις για την επόμενη φάση.

Τα 5 σενάρια για την πρόκριση

1ο σενάριο τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς       

Για να συμβεί αυτό όλες οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν από μια νίκη και μια ήττα. Σε αυτή την περίπτωση είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποιος θα προκριθεί στην επόμενη φάση αφού θα πρέπει να γνωρίζουμε με ακρίβεια όλα τα σκορ. Πάντως όπως φαίνεται το Χαϊδάρι στον αγώνα που θα νικήσει θα πρέπει να έχει διαφορά τουλάχιστον ενός και κατά πάσα πιθανότητα δύο γκολ περισσότερα από τη διαφορά στον αγώνα που θα ηττηθεί!

2ο σενάριο τριπλή ισοβαθμία στους 5 βαθμούς

Αυτό θα συμβεί αν και οι τρεις αγώνες που απομένουν λήξουν ισόπαλοι. Σε αυτή την περίπτωση το Χαϊδάρι μένει εκτός. Η σειρά των ομάδων θα είναι ακριβώς η ίδια με τη βαθμολογία που βλέπετε πιο πάνω.

Ο αγώνας αυτού του Σαββάτου μεταξύ Ηλυσιακού και Χαλανδρίου θα κρίνει τον συνδυασμό αποτελεσμάτων που θα χρειαστεί το Χαϊδάρι για να πετύχει το στόχο του:

Α.Ο. Χαϊδαρίου: Τα 5 σενάρια για την πρόκριση 2
Όλα τα σενάρια για την πρόκριση

3ο σενάριο Ηλυσιακός – Χαλάνδρι: Νίκη του Ηλυσιακού

Το Χαϊδάρι θα πρέπει την επόμενη Τετάρτη να πάρει ισοπαλία μέσα στο Χαλάνδρι και την τελευταία αγωνιστική να υποδεχτεί τον Ηλυσιακό παίζοντας για τη νίκη ή για μια «βολική» και για τις δύο ομάδες ισοπαλία.

Αν χάσει στο Χαλάνδρι τότε θέλει μόνο νίκη με τον Ηλυσιακό στον τελευταίο αγώνα με τις προϋποθέσεις των σκορ που σας παρέθεσα στο 1ο σενάριο αφού τότε θα πάμε σε τριπλή ισοβαθμία.

4ο σενάριο Ηλυσιακός – Χαλάνδρι: Ισοπαλία

Σε αυτή την περίπτωση το Χαϊδάρι θα πάει στο Χαλάνδρι παίζοντας πάλι για δύο αποτελέσματα. Με ισοπαλία στο Χαλάνδρι πρέπει στον τελευταίο αγώνα να νικήσει τον Ηλυσιακό με οποιοδήποτε σκορ. Μια νέα ισοπαλία με τον Ηλυσιακό φέρνει στο προσκήνιο το 2ο σενάριο στο οποίο το Χαϊδάρι μένει εκτός συνέχειας.

5ο σενάριο Ηλυσιακός – Χαλάνδρι: Νίκη του Χαλανδρίου

Αν το Χαλάνδρι νικήσει μέσα στο γήπεδό του τον Ηλυσιακό τότε το Χαϊδάρι όποιο αποτέλεσμα και να φέρει μέσα στο Χαλάνδρι θα χρειαστεί μία ισοπαλία με τον Ηλυσιακό εντός έδρας.

Στην περίπτωση νίκης του μέσα στο Χαλάνδρι το Χαϊδάρι δεν διασφαλίζει τίποτα αφού αν χάσει από τον Ηλυσιακό τότε επανερχόμαστε στο 1ο σενάριο!

Α.Ο. Χαϊδαρίου: Τα 5 σενάρια για την πρόκριση 4

Σχετικά με τον αγώνα Ηλυσιακός – Χαλάνδρι η γνώμη μου είναι ότι το καλύτερο αποτέλεσμα για το Χαϊδάρι θα είναι η νίκη ενός εκ των δύο και όχι η ισοπαλία.

Αυτά είναι τα σενάρια για την πρόκριση και όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο οποίος σε μια ακραία περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας προβλέπει ακόμη και την κλήρωση!

Η σωστή ποδοσφαιρική αντίληψη βέβαια είναι αυτή που λέει «κερδίζουμε εμείς και δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι…»

Φωτογραφίες: Έφη Αγελαδέλη Παπουτσάκη

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button