ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε τόσο λίγους, τόσο αργά – Είναι να μη σε βρει ο σεισμός…

Σε τόσο λίγους, τόσο αργά… Αυτές οι πέντε λέξεις συνοψίζουν το κρατικό “ενδιαφέρον” για τους σεισμόπληκτους της πόλης μας, που ακόμα “γλείφουν τις πληγές τους” από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου -με δικό τους σάλιο η συντριπτική πλειοψηφία. Ξαναφέρνουμε για πολλοστή φορά το θέμα στην επιφάνεια, στη θλιβερή επέτειο του ενός χρόνου, μετά από διαμαρτυρίες αναγνωστών μας ότι η όποια κρατική επιχορήγηση επισκευών καθυστερεί στην πόλη μας, ενώ έχει ήδη μοιραστεί σε γειτονικούς Δήμους.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Καρατζαφέρης, στον οποίο θέσαμε το ερώτημα των πληγέντων συμπολιτών, είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι και στην πόλη μας ο Δήμος έχει αρχίσει να ειδοποιεί τηλεφωνικά τους δικαιούχους να προσέλθουν για να παραλάβουν το ποσό που δικαιούνται. Η είδηση όμως είναι ότι τελικά από τις 1.600 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν μόνο αυτές που αφορούν 73 “κίτρινα” κτήρια. Και αυτό μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αναμονής. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας μπήκαν σε μάταιο κόπο -μερικοί και σε έξοδα- για να υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής σε κρατική βοήθεια για τις ζημιές τους. Μερικοί δεν έχουν ενεργήσει ακόμη, ελλείψει χρήματος, και μένουν μέσα σε σπίτια με σοβαρές ζημιές. Ενώ άλλοι έκαναν μόνοι τους τις επισκευές, χωρίς να περιμένουν το κράτος, θεωρώντας ότι δεν αξίζει η αναμονή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζφέρης μάς είπε: “Οι αποζημιώσεις στους σεισμοπαθείς συνδημότες μας έχουν αρχίσει να καταβάλλονται. Τα χρήματα έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Χαϊδαρίου, που με τη σειρά του ειδοποιεί τους δικαιούχους να προσέλθουν για πληρωμή. Το Υπουργείο ενέκρινε αποζημιώσεις μόνο σε 73 «κίτρινα» κτήρια της πόλης και όχι στις περίπου 1.600 αιτήσεις που κατατέθηκαν. Έτσι με απόφαση του υπουργείου, τα «πράσινα» κτήρια δεν πρόκειται να επιδοτηθούν για τις ζημιές που είχαν”.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Εννιά μήνες από τον σεισμό του Ιουλίου 2019 – Απαντήσεις σε απορίες πληγέντων συμπολιτών μας

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button