ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “κυνήγι μαγισσών” του κ. Σελέκου στο Σχιστό – Κάλεσμα για να αντισταθούμε σε τι;

Αλεξάκης Δημήτρης
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

Τι γνωρίζει ο κύριος Σελέκος για την εταιρεία ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε., η οποία είναι σε λύση και έχει ακυρωθεί το έργο στο Σχιστό και κρατάει το ζήτημα στην επικαιρότητα;

Από δημοσιεύσεις αλλά και τοποθετήσεις του ίδιου του Δημάρχου του κυρίου Σελέκου, μαθαίνουμε ότι είναι εναντίον του «τεράστιου έργου που κάνει η Εκκλησίας της Ελλάδας σε 3.000 στρέμματα στην περιοχή του Σχιστού, από τον Σκαραμαγκά μέχρι το Κερατσίνι και το Πέραμα, το οποίο θα αλλοιώσει την περιοχή», όπως δήλωσε πρόσφατα στις 26-03-2024 και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το εν λόγω έργο φούσκα σε έκταση 3.000στρμ., ερήμην των τοπικών κοινωνιών, είχε προβληθεί με εκτεταμένες – ενθουσιώδεις δράσεις δημοσιότητας και με την παρουσία του κυρίου Πρωθυπουργού σε ειδική τελετή τον Σεπτ. 2022.

Μετά από αντιδράσεις των «ιθαγενών της περιοχής», των όμορων δημοτικών αρχών καθώς υπήρχαν πρόδηλες παραβιάσεις των θεσμοθετημένων χρήσεων γης με στόχο να ικανοποιηθούν μόνο «μεγαλοκαρχαρίες» αλλά και να δημιουργηθεί ένα δεύτερο κέντρο διαμετακόμισης σε λάθος περιοχή, ασύμβατο βεβαίως το μητροπολιτικό κέντρο διαμετακόμισης του Θριασίου αλλά συμβατό με «ραγιάδικες εξυπηρετήσεις», σε συνδυασμό με διαφωνίες μεταξύ Αρχιεπισκοπής και ΤΑΙΠΕΔ για την αμοιβή που ζητούσε το Ταμείο (υπεργολαβίες μελετητικού έργου κ.λ.π.), η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με εισήγηση του Αρχιεπισκόπου αποφάσισε τη λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε. (Ανακοίνωση στο ΓΕ.ΜΗ. 26/9-2023).

Το "κυνήγι μαγισσών" του κ. Σελέκου στο Σχιστό - Κάλεσμα για να αντισταθούμε σε τι; 3
“Green Σχιστό”, ματαιωμένο εγχείρημα

Οπότε στο έργο, στο φαραωνικό  logistic στο Σχιστό, μπήκε ταφόπλακα οριστικά.

Τι ακριβώς γνωρίζει ο κύριος Σελέκος και δεν το ανακοινώνει στην τοπική κοινωνία, αφού δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο;

Σε τι αντιστέκεται ακριβώς σχετικά με τη «ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε.» και το φαραωνικό έργο που δεν προχώρησε στη γέννησή του και ζητάει τη συνηγορία της τοπικής κοινωνίας, προβάλλοντας παράλληλα την ανάγκη εγρήγορσης της τοπικής κοινωνίας και αγωνιστικών κινητοποιήσεων;

Καλό θα ήταν ο κύριος Σελέκος σαν Δήμαρχος της πόλης μας να ενημερώσει δημοσίως επί πραγματικών γεγονότων για να μην αποπροσανατολίζονται οι πολίτες, εκτός αν γνωρίζει κάτι περισσότερο, που και αυτό θα πρέπει να ειπωθεί δημόσια, εδώ και τώρα!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button