ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Σε επικίνδυνο λήθαργο η διοίκηση Ντηνιακού!” 

"Σε επικίνδυνο λήθαργο η διοίκηση Ντηνιακού!"  1

Του Ηλία Ηλιόπουλου
υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό “Ώρα Χαϊδάρι”

Σαν ξύπνημα από χειμερία νάρκη, φάνηκε το κάλεσμα του Περιφερειάρχη Αττικής προς τη διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου, με αφορμή την εξέλιξη σημαντικών  έργων που όπως φάνηκε δεν έχουν καν ξεκινήσει από την πλευρά του Δήμου, παρότι έχουν ανακοινωθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη  Δυτικού Τομέα Αθηνών  Ανδρέα Λεωτσάκο, καθώς και από  τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλεξανδρο Καλογερόπουλο, ο Γιώργος Πατούλης φαίνεται  στις φωτογραφίες που δόθηκαν στο πανελλήνιο, αυστηρός στην στάση του, κοιτώντας τον εκπρόσωπο του την ώρα που μιλά, έχοντας απέναντι του έναν συνοφρυωμένο δήμαρχο και έναν σκεπτόμενο μάλλον «απολογητικά» αντιδήμαρχο.

"Σε επικίνδυνο λήθαργο η διοίκηση Ντηνιακού!"  3

Η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Δήμου, αλλά από την Περιφέρεια και ο Τοπικός Τύπος της πόλης μας αναφέρθηκε στο συμβάν μετά από αρθρογραφία του Δημήτρη Τσατσαμπά, που ούτε λίγο, ούτε πολύ έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook πως για άλλη μια φορά τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα της πόλης μας θα πάνε και άλλο πίσω.

Εκεί οι τοπικοί συντάκτες  ανέτρεξαν στην αλληλογραφία τους και εντόπισαν το γιατί αναφέρεται σε αυτά εν όψει καλοκαιρινής περιόδου ένα πρώην μέλος της παράταξης του σημερινού Δημάρχου και συνάμα ένα πρόσωπο που γνωρίζει καταστάσεις μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του στα αυτοδιοίκητά πράγματα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής λοιπόν και εν όψει προεκλογικής περιόδου έκανε τις καθιερωμένες «απολογιστικές» συναντήσεις του με εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης και μέσα από αυτές ήρθε και η ώρα για την διοίκηση του δικού μας δήμου.

Έχοντας εγκαινιάσει την πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι που χρηματοδότησε η Περιφέρεια παραμονές  των εκλογών της 21ης του Μάη, από τότε μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει δεκάδες αναπτυξιακά δρομολογημένα  έργα σε άλλους δήμους άλλα στο Χαϊδάρι… υπήρξε στασιμότητα.

Προέτρεψε λοιπόν μέσω των συνεργατών του να προχωρήσουν προγραμματισμένα έργα του Δήμου που έχουν μείνει πίσω.

Έτσι σε δελτίο τύπου της η ίδια η Περιφέρεια απαρίθμησε κάποια  που εκκρεμούν καμία εξαετία.

Μεταξύ αυτών τα έργα «Ενίσχυσης υποδομών αποχέτευσης Όμβριων της Βορειοδυτικής Λεκάνης Χαϊδαρίου» προϋπολογισμού 5 εκατ. Ευρώ, την «Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά» προϋπολογισμού 5,5 εκατ. Ευρώ, την σύνδεση του δικτύου όμβριων του στρατοπέδου με το δίκτυο της Πόλης στο Χαϊδάρι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. Ευρώ, όπως και  παρεμβάσεις τοπικής κλίμακας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου.

Όπως αφέθηκε να εννοηθεί  ο  «μεγάλος κεντρικός αγωγός ομβρίων επί της Λ. Αθηνών που για το Χαϊδάρι σταμάτησε το 2006, ενώ πριν λίγα χρόνια έδειξε να ξεκινάει και πάλι, όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά σκεπάστηκε» αυτό αναφέρει και στο άρθρο του ο Δημήτρης Τσαταμπάς όπως και  τα παρακάτω:

Η ενίσχυση υποδομών αποχέτευσης Όμβριων της Βορειοδυτικής Λεκάνης Χαϊδαρίου  για παράδειγμα είναι ένα αίτημα 10ετιών και αυτό και ενώ ήταν έτοιμο να ξεκινήσει αρχές του 2021  τελικά όχι μόνο δεν ξεκίνησε αλλά τώρα προτρέπει η Περιφέρεια να βγει από την «κατάψυξη».

Το ίδιο φάνηκε να συμβαίνει  και με την  αντιπλημμυρική θωράκιση της Κάτω Αφαίας και φυσικά με όλες τις  παρεμβάσεις τοπικής κλίμακας για τη θωράκιση της πόλης.

Με δεδομένο λοιπόν πώς όλα τα παραπάνω, αν γίνει καμιά στραβή και έχουμε καμιά έντονη βροχόπτωση θα πνιγεί κόσμος και θα χαθούν περιουσίες, η Περιφέρεια έπρεπε να απαντήσει στο ερώτημα που θα τεθεί στα δύσκολα.

Ποιος φταίει που δεν έγιναν τα παραπάνω;

O Δήμος ή η Περιφέρεια;

Η τελευταία φρόντισε να «δείξει» τον Δήμο Χαϊδαρίου μέσω επίσημης συνάντησης  με αναρτημένη ανακοίνωση της, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς την πάγια θέση του συνδυασμού μας.

Πώς η παρούσα διοίκηση κρίνεται πλέον επικίνδυνη για το δημόσιο συμφέρον της πόλης και πρέπει να φύγει!

Υ.Γ: Να σημειώσω πώς υπόλογη για την στασιμότητα του έργου που αφορά τον φωτισμό της  Λεωφόρο σχιστού και έχουν σημειωθεί δεκάδες ατυχήματα τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου και στην συγκεκριμένη συνάντηση ο Γ. Πατούλης έλαβε τη διαβεβαίωση πώς το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης (άντε να δούμε θα πω εγώ)

Τώρα όσον αφορά τα υπερσύγχρονα καφέ απορριμματοφόρα και τον  εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων… κύριε Πατούλη εσείς μπορεί να  μας ενισχύσατε, εμείς όμως ακόμα δεν τα είδαμε στους δρόμους της πόλης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button