ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Κόκκινος συναγερμός” για φωτιές στον Δήμο – Απαγόρευση εισόδου σε περιαστικά δάση

Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο αντιπυρικός μηχανισμός του Δήμου Χαϊδαρίου, λόγω του ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών. Παράλληλα η Πολιτική Προστασία προχώρησε στην απαγόρευση εισόδου σε περιαστικά δάση σε Ποικίλο και Αιγάλεω. Η χτεσινή φωτιά στον Υμηττό χτυπάει σε όλους μας καμπανάκι κινδύνου. 

Συγκεκριμένα, μετά την προειδοποίση για κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στην Αττική, απαγορεύτηκε η διέλευση κάθε τροχοφόρου και όλων των πεζών από το μονοπάτι που οδηγεί από τη Μονή Δαφνιού προς το όρος Αιγάλεω. Ανάλογη απαγόρευση ισχύει και για το άλσος Δαφνίου και αλλού. Έχουν τοποθετηθεί ειδικές πινακίδες και οι είσοδοι έχουν κλειστεί με ταινίες σήμανσης.  

24ωρη επιφυλακή

Τα σημεία αυτά φυλάσσονται καθημερινά και Σαββατοκύριακα από πυροφύλακες του Δήμου.  Επίσης υπάρχουν ολονύκτιες περιπολίες. Συνολικά 25 εργαζόμενοι παίρνουν μέρος στην 24ωρη επιφυλακή.

Οι απαγορεύσεις ενδέχεται να συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας που θα εκδώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς.

“Εγώ θέλω το πρόγραμμά μου”

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των πολιτών στα προειδοποιητικά μηνύματα, ειδοποιείται η Αστυνομία.  Όπως μάς είπαν οι υπάλληλοι που εργάζονται στην πυρασφάλεια, ορισμένοι πολίτες αντιδρούν στην απαγόρευση εισόδου σε άλση και δάση. Σημειώνουν ωστόσο ότι το μέτρο αφορά και την ασφάλεια των ίδιων. Είναι απαραίτητο όλοι να πειθαρχούν στις ειδικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να μην δυσκολεύουν το έργο των αρμόδιων υπαλλήλων. 

"Κόκκινος συναγερμός" για φωτιές στον Δήμο - Απαγόρευση εισόδου σε περιαστικά δάση 1

Αποκαλύφθηκαν τόνοι σκουπιδιών

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) η χορτοκοπή κατά μήκος της Εθνικής Οδού από Δαφνί μέχρι Σκαραμαγκά. Όμως πίσω έμειναν τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών, που αποκαλύφθηκαν από την απομάκρυνσης της βλάστησης και εγκυμονούν με τη σειρά τους κίνδυνο πυρκαγιάς. Όπως μάς είπε ο κ. Γιώργος Μπρουσκάκης, υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, από το σημείο έχουν απομακρυνθεί ήδη 150 σακούλες γεμάτες απορρίμματα, αλλά απομένουν πάρα πολλά και το έργο της συλλογής τους είναι τεράστιο. Ίσως εδώ χρειάζεται και η εθελοντική εργασία, που θα προστατεύσει το πολύτιμο δάσος μας γύρω από τη Μονή Δαφνίου, το Αιγάλεω και το Ποικίλο.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button