«Τόσες πολλές γλάστρες που μαζέψαμε στο Τμήμα, δεν έχει ούτε ένα μεγάλο ανθοπωλείο», σχολίαζαν αστυνομικοί του Α.Τ Χαϊδαρίου σε πηγαδάκι τους. Και δεν είχαν άδικο.
Ούτε πέντε ούτε δέκα, αλλά περισσότερες από 300 γλάστρες με διαφορετικά φυτά κατασχέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από άνδρες του τοπικού Tμήματος.

Συγκεκριμένα, σε διαφορετικές ημέρες και ώρες, εντοπίστηκαν τρεις αθίγγανοι να γυρίζουν στις γειτονιές της πόλης μας με τα φορτηγάκια τους και να διαλαλούν το ανοιξιάτικο εμπόρευμά τους. Κατασχέθηκαν 203,70 και 48 γλάστρες αντίστοιχα, που ήταν φορτωμένες στις καρότσες των αυτοκινήτων τους.

Στους τρεις παράνομους πλανόδιους πωλητές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 200 ευρώ το καθένα, τα οποία καλούνται να εξοφλήσουν άμεσα στο Δήμο μας. Σε περίπτωση που δεν τα καταβάλουν, θα υπάρξουν προσαυξήσεις και θα παραπεμφθούν σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Οι κατασχεμένες γλάστρες βρίσκονται σε κάθε γωνιά του Αστυνομικού Τμήματος, που τις τελευταίες ημέρες θυμίζει περισσότερο ανθοπωλείο.

«Άλλος κονομάει μαύρο χρήμα και άλλοι πληρώνουν»

Μιλώντας αξιωματικός του Α.Τ της πόλης μας στο «Χαϊδάρι Σήμερα» σχολίασε: «Δεν είναι δυνατό τα ανθοπωλεία της πόλης μας να αγωνίζονται να καλύψουν κάθε μήνα τα λειτουργικά τους έξοδα και μια σειρά από φόρους και ο κάθε παράνομος γυρολόγος να πουλάει κάθε είδους αμφισβητούμενο εμπόρευμα χωρίς άδεια και χωρίς να καταβάλει μία…στο κράτος και στο Δήμο μας».

Την μεγάλη όμως έκπληξη μας την επιφύλαξε για το τέλος. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις του, τους τελευταίους μήνες από τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν για παραεμπόριο από άνδρες του Α.Τ Χαϊδαρίου , στα ταμεία του Δήμου μας μπήκε «ζεστό χρήμα», που αγγίζει το πόσο των 15.000 ευρώ!

Γιώργος Παπαπαναγιώτου