ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σε αναζήτηση υποψηφίου δημάρχου η Νέα Δημοκρατία στο Χαϊδάρι

 

Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αναζητά προσωπικότητα κατάλληλη για να ηγηθεί γαλάζιου ψηφοδελτίου ως υποψήφιος δήμαρχος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Το θέμα της δημοτικής εκπροσώπησης ενδιαφέρει και μια ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών που δραστηριοποιήθηκαν στη διοίκηση Μαραβέλια και αισθάνονται πίεση, καθώς ο καιρός περνάει και ικανό σχήμα για να εξασφαλίσουν το πολιτικό μέλλον τους δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Με σύνθημα, λοιπόν, “μόνο μία φιλελεύθερη δημοτική παράταξη μπορεί να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του Δήμου μας”, αναζητούν το κατάλληλο πρόσωπο, που να έχει κοινωνική αποδοχή και να μην είναι φθαρμένο πολιτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις διερευνητικές επαφές κάνουν ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Χαϊδαρίου, Ιορδάνης Αντωνιάδης, και η πρώην αντιδήμαρχος Ελευθερία Τοκατλίδη, η οποία την περίοδο αυτή είναι και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου.

Η πρώτη κρούση έγινε στον Γιάννη Κέντρη, ο οποίος δεν ήταν αρνητικός να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στη νέα δημοτική προσπάθεια της κεντροδεξιάς στο Χαϊδάρι. Ωστόσο η υποψηφιότητά του συνάντησε αντιδράσεις από κάποια στελέχη, πιθανόν λόγω της έντονα αντιμνημονιακής του τοποθέτησης, και το ενδεχόμενο να είναι αυτός επικεφαλής φαίνεται αυτή την ώρα να έχει ατονήσει.

Πρόταση να ηγηθούν της αυτοδιοικητικής προσπάθειας έγινε και σε άλλα επιφανή πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας που εντάσσονται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Ίσως γιατί η πολιτική “κληρονομιά” της οκταετίας Μαραβέλια στον Δήμο είναι βαριά, γεγονός που σε τοπικό επίπεδο δυσκολεύει την προσπάθεια να υπάρξει “αέρας ανανέωσης”, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αποστρατευτούν τα παλιά αυτοδιοικητικά στελέχη. Ούτε οι ίδιοι θέλουν να αποσυρθούν ούτε έχουν αναδειχθεί νέοι με δράση στο δημοτικό επίπεδο -αν και αυτό δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της δεξιάς παράταξης.

Πιθανότατα, πέρα από τους καθαρά εσωκομματικούς συσχετισμούς, οι άνθρωποι που δέχονται τις προτάσεις να εκτεθούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι αισθάνονται την ίδια αβεβαιότητα που διακατέχει ολόκληρο το αυτοδιοικητικό πολιτικό σύστημα. Κι αυτό γιατί το εκλογικό περιβάλλον γίνεται εξαιρετικά ασταθές με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, η οποία θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία την επόμενη εβδομάδα. “Αλλάζει ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα”, είπε στο Χαϊδάρι Σήμερα έμπειρο τοπικό στέλεχος, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο μια ενδιάμεση κυβερνητική αλλαγή μέχρι την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών (Οκτώβριος 2019) να ανατρέψει την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική και να επανέλθουμε στο πρότερο εκλογικό καθεστώς. Με δυο λόγια, ασφαλείς υπολογισμοί και σταθερός εκλογικός σχεδιασμός είναι αδύνατος για οποιονδήποτε υποψήφιο δήμαρχο, από κάθε πολιτικό χώρο.

Μ.Χ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button