ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Σχολείο Ζαμπέτα: Ξήλωσαν τις πόρτες – “Πρωτοφανής κατάσταση”, λέει η διευθύντρια

Εκτός σχολικών αιθουσών παραμένουν οι ενενήντα μαθητές και δάσκαλοι του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω μετά την έξωση που τους έκαναν οι ιδιοκτήτες του κτηρίου. Για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μίλησε στην ΕΡΤ η διευθύντρια του «σχολείου του Ζαμπέτα», Ελένη Λόζου, η οποία κατήγγειλε ότι οι εργάτες που βρίσκονται εντός του χώρου ξήλωσαν τις πόρτες και έχουν πρόσβαση στα γραφεία όπου φυλάσσεται το σχολικό αρχείο.

«Σήμερα δεν θα γίνει μάθημα ούτε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, ούτε όμως και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έχει αποφασιστεί η μεταστέγαση των παιδιών», δήλωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστας Παπαδόπουλος που βρέθηκε στο χώρο της κινητοποίησης το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου. Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το 14ο Δημοτικό Σχολείο όπου θα μετεγκατασταθούν προσωρινά, καταγγέλλοντας την προβληματική κατάσταση που βιώνουν.

«Είμαστε έξω από το 14ο σχολείο. Με εντολή του διευθυντή εκπαίδευσης μετεστεγαστήκαμε εδώ διότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Το σχολείο μας είναι κλειδωμένο και ξηλωμένο. Χθες άρχισαν οι ιδιοκτήτες ή δεν ξέρω ποιος και ξήλωσαν πόρτες και παράθυρα έτσι ώστε να αχρηστευτούν οι αίθουσες. Αφαίρεσαν και θρανία από μέσα» δήλωσε η κ. Λόζου.

Καθυστερεί η απαλλοτρίωση του κτηρίου

Όντας ιδιαίτερα προβληματισμένη με την κατάσταση που διαιωνίζεται, ανέφερε ότι αναρωτιέται τι θα γίνει με την περιουσία του σχολείου και τα πολύτιμα αρχεία: «Αναρωτιέμαι ιδιαίτερα για τα αρχεία του σχολείου που έχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσα και στα οποία πλέον έχει πρόσβαση κάποιος άλλος».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, σήμερα δε θα γίνει μάθημα. «Οι γονείς και του 14ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου είναι αρνητικοί διαμαρτύρονται, κάνουν αποχή από τα μαθήματα, άλλωστε δεν είναι έτοιμες οι αίθουσες για να υποδεχθούν τα παιδιά» αποκάλυψε η εκπαιδευτικός.

«Έχουν γίνει ενέργειες για τη διαδικασία απαλλοτρίωσης. Δεν ξέρω ποιοι κωλυσιέργησαν, πού υπήρξε το πρόβλημα για να προχωρήσει το θέμα. Τώρα ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει η απαλλοτρίωση και θα μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω στο σχολείο μας» πρόσθεσε.  Ένα ζητούμενο, που όπως παραδέχτηκε, δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει σύντομα καθώς «αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα δράσουν οι υπηρεσίες και πόσο μπορεί πια το ελληνικό κράτος να κατανικήσει τη γραφειοκρατία και να προχωρήσει».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button