ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Σχετικά με τα κρούσματα covid-19 στο σούπερ μάρκετ “Γαλαξίας”

Τις τελευταίες ημέρες φούντωσαν οι φήμες για κρούσματα covid-19 στο σούπερ μάρκετ “Γαλαξίας”, στο κεντρικό Χαϊδάρι. Στην εφημερίδα μας εχτές έφτασαν αλλεπάλληλα μηνύματα – ερωτήματα από αναγνώστες μας, που ανέφεραν το καθένα διαφορετικό αριθμό κρουσμάτων, ασθενούντων κτλ. Επειδή είναι ένα θέμα που εύλογα απασχολεί την κοινή γνώμη της πόλης, το “Χαϊδάρι Σήμερα” επιδίωξε να μιλήσει με εκπρόσωπο της εταιρείας για να έχουμε επίσημη ενημέρωση για τα συμβαίνοντα. Πράγματι, η εταιρεία ανταποκρίθηκε και αρμόδιο στέλεχός της από την κεντρική διοίκηση μας έδωσε τις πληροφορίες που ακολουθούν.

Συνοπτικά, λοιπόν, κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του καταστήματος της οδού Παύλου Μελά εκδηλώθηκαν, ήταν ασυμπτωματικά, αλλά τώρα πια δεν υπάρχει κανένα. Η διοίκηση αντιμετώπισε το πρόβλημα με την πολιτική των πυκνών τεστ.

Πιο αναλυτικά.

Ρωτήσαμε τον συνομιλητή μας για τον αριθμό των κρουσμάτων στο σούπερ μάρκετ του Χαϊδαρίου, διότι κυκλοφορούν στην πόλη διάφορες εκδοχές. Μας είπε δεν είναι σίγουρος για τον ακριβή αριθμό, σε βάθος χρόνου, αλλά συνολικά πρέπει είναι λιγότερα από 10.

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν ήρθαν σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και ποτέ δεν τους δόθηκε η οδηγία να κλείσει το κατάστημα. Τον ρωτήσαμε γιατί δεν πήρε η εταιρεία μόνη της την πρωτοβουλία αυτή. Απάντησε ότι η επιλογή που έγινε ήταν οι συνεχείς έλεγχοι, δηλαδή μαζικά τεστ στο προσωπικό ανά 3-4 ημέρες. Αυτό θεωρήθηκε σαν το πιο αποτελεσματικό μέτρο και τηρήθηκε μέχρι που τα τελευταία τεστ βγήκαν όλα αρνητικά.

Υποστήριξε επίσης ότι το κλείσιμο για ένα διάστημα θα ήταν το πιο εύκολο. Ή και να βάλουν όλο το προσωπικό σε καραντίνα και να φέρουν για το διάστημα αυτό αντικαταστάτες από αλλού. Όμως αυτό δεν θα ήταν αναγκαστικά το πιο ασφαλές: “Αν κλείναμε το μαγαζί και “διώχναμε” τους εργαζόμενους, είναι πιθανό να διασπείρονταν ανεξέλεγκτα ο ιός στα σπίτια τους, γιατί θα έμεναν χωρίς τεστ. Αν δεν γνώριζαν ότι είναι φορείς θα μετέφεραν το πρόβλημα στις οικογένειές τους. Εμείς επιλέξαμε την πολιτική των συνεχών τεστ με έξοδα της επιχείρησης. Μόνο ο Γαλαξίας το κάνει αυτό. Δεν αποκρύψαμε τίποτε και ενημερώσαμε το προσωπικό”.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κλείνει με την παρατήρηση ότι δεν χρειάζεται διασπορά πανικού. Γενικά βρίσκονται υπό διαρκείς ελέγχους από τον ΕΟΔΥ, τον ΕΦΕΤ, το ΣΕΠΕ και κρίνονται υπερπλήρεις ως προς τη συμμόρφωση στους κανονισμούς. Τόνισε ότι είναι στη διάθεσή μας όλα τα τεστ που διενεργήθηκαν, υπό τον όρο της τήρησης των προσωπικών δεδομένων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button