ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Το Υπ. Υγείας ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες στο Αττικό”

Στον σάλο και τα σκληρά επικριτικά σχόλια που ξέσπασαν με την είδηση της ματαίωσης χημειοθεραπειών στο Αττικό Νοσοκομείο απαντά με ανακοίνωσή της η διοίκησή του. Παραδέχεται ότι όντως υπήρξε πρόβλημα, το οποίο αποδίδει σε καθυστέρηση των υπηρεσιών του Υπ. Υγείας να ανταποκριθούν σε αίτημα αύξησης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, ώστε να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα φάρμακα. Τελικά η έγκριση δόθηκε και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα επαναρχίσουν οι θεραπείες. Ολόκληρη η δήλωση του διοικητή του του Νοσοκομείου, Κώστα Δραγώνα:

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αναφορικά με την έλλειψη φαρμάκων, και τις επακόλουθες αναβολές προγραμματισμένων θεραπειών, η Διοίκηση του ΠΓΝ Αττικόν ενημερώνει ότι, λόγω εξάντλησης των σχετικών πιστώσεων του Προϋπολογισμού, όντως υπήρξε πρόβλημα στον εφοδιασμό του Νοσοκομείου με τα απαραίτητα φάρμακα.

Η Διοίκηση είχε μεριμνήσει και ζήτησε έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας την αύξηση των ορίων του Προϋπολογισμού ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες των ασθενών. Λόγω όμως του γεγονότος, ότι παρουσιάστηκε μία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικαστικών ενεργειών έγκρισης, από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, εμφανίστηκε το φαινόμενο της προσωρινής έλλειψης σε φαρμακευτικό υλικό και της μετακίνησης προγραμματισμένων θεραπειών

Η σχετική έγκριση δόθηκε σήμερα Παρασκευή 20-09-2019 (και ώρα 12.22 μμ) και αμέσως έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες για τις παραγγελίες των απαιτούμενων φαρμάκων ώστε εντός των αμέσως προσεχών ημερών να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button