ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Βαγγέλης Ντηνιακός , “Θυμάστε την εξαγγελία για Δημοτικά Ιατρεία στο Χαϊδάρι;”

Μια αναφορά που έκανε ο Βαγγέλης Ντηνιακός  σε μια παλιά συνέντευξη του αντιδήμαρχου Ναουάφ Δαουάχερ στο “Χαϊδάρι Σήμερα”, έγινε θέμα ενδιαφέρουσας συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα θέματα της υγείας. Αφορμή στάθηκε ο νέος θεσμός του “οικογενειακού γιατρού”, στον οποίο στηρίζει πολλά η σημερινή κυβέρνηση, αλλά -κατά τον ερωτώντα κ. Ντηνιακό- απέτυχε. Για το λόγο αυτό θύμισε στη δημοτική αρχή ότι κάποτε η ίδια μιλούσε για Δημοτικά Ιατρεία προς όφελος των δημοτών. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με τη συνέχεια της πρόσφατης πολιτικής αντιπαράθεσης  γύρω από τις δημοτικές δομές υγείας μεταξύ Βαγγέλη Ντηνιακού και διοίκησης του Δήμου.

Βγάζοντας, λοιπόν, ο ερωτών από το αρχείο του μια παλιά συνέντευξη του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ναουάφ Δαουάχερ στο «Χαϊδάρι Σήμερα», δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως ο νέος τότε αντιδήμαρχος είχε υποσχεθεί την δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων στο Χαϊδάρι και πως σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμα.

«Έχουν περάσει από τότε σχεδόν τέσσερα χρόνια. Για ποιο λόγο δεν προχώρησε ο θεσμός και, αν είναι στον προγραμματισμό σας, αυτή τη χρονιά θα ολοκληρωθούν;», ρώτησε ο κ. Ντηνιακός.

Ν. Δαουάχερ: «Δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το κράτος»

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος, που έχει την ιδιότητα του γιατρού, είπε ότι πράγματι αυτός ο σχεδιασμός ήταν στο πρόγραμμα και πως ο ίδιος απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας, όμως χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος δεν διατέθηκε ποτέ. Ωστόσο Δημοτικά Ιατρεία λειτουργούν στο Χαϊδάρι, με άλλη μορφή, αυτή των εθελοντών ιατρών που εξυπηρετούν δημότες που έχουν άμεση ανάγκη. Οι εθελοντές καλύπτουν επτά ειδικότητες. Αντίθετα από το Χαϊδάρι, σε άλλες πόλεις που διαθέτουν Δημοτικά Ιατρεία, όπως η Αθήνα, υπολειτουργούν, σύμφωνα με τον κ. Δαουάχερ.

Ακολουθεί ηχητικό απόσπασμα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακούγονται ο Βαγγέλης Ντηνιακός και ο Ναουάφ Δαουάχερ, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος.

 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ναουάφ Δαουάχερ: Ένας Ιορδανός, αντιδήμαρχος στο Χαϊδάρι

Ναουάφ Δαουάχερ: Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα Δημοτικά Ιατρεία Χαϊδαρίου

“Άμεση δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο Χαϊδάρι”

Απάντηση του Δήμου Χαϊδαρίου σε άρθρο του Βαγγέλη Ντηνιακού για την υγεία

Βαγγέλης Ντηνιακός: «Ορίστε το σχέδιο για να έχουν άμεσα οι πολίτες τα οφέλη του ΚΕΠ Υγείας»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button