ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Στην προπαγάνδα του δημάρχου απαντάμε με αριθμούς που φέρουν την υπογραφή του”

Ακυρώνουμε με τεκμηριωμένο λόγο την διαρκή παραπληροφόρηση του γραφείου Τύπου του Δήμου. Βάζουμε τέλος στην απέλπιδα  προσπάθεια της δημοτικής αρχής να δικαιολογήσει την αρνητική ψήφο της στους Χαϊδαριώτες καταστηματάρχες στο τελευταίο (δια περιφοράς) δημοτικό συμβούλιο με θέμα την οικονομική τους στήριξη.

γράφει ο Αποστόλης Θεοφίλης, δημοτικός σύμβουλος,                                  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Το Χαϊδάρι Ψηλά!”

Κύριοι και κυρίες της διοίκησης,

Επιτέλους.

Έχει και η υποκρισία τα όρια της.

Δεν θα παρακολουθήσουμε  άλλο πια τον κατήφορο  σας.

Συνεχίζουμε τον εποικοδομητικό διάλογο με τις υπόλοιπες παρατάξεις και τους κοινωνικούς φορείς. Ακυρώνουμε με ψυχραιμία τα ψέμματα και την διχαστική ατζέντα του δημάρχου. Αντιτασσόμαστε με  σύμμαχο την αδιάψευστη πραγματικότητα. Αντιπαραθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία. Απορρίπτουμε  την “μπακαλίστικη” προσέγγιση του αντιδημάρχου οικονομικών περί πιθανής απώλειας εσόδων της τάξης των 1.500.000 ευρώ από το δημοτικό ταμείο.

Και το κάνουμε. Με επιχειρήματα. Με προτάσεις. Χωρίς δημιουργική λογιστική. Χωρίς “νομικίστικα” τρικ .

Παρακάτω ακολουθεί η απόφαση της δημοτικής αρχής για τον καθορισμό των τελών για τον τρέχον οικονομικό έτος 2020. Όπως θα διαπιστώσετε το σύνολο του ποσού της κατηγορίας που μας ενδιαφέρει (βλ. τους στεγασμένους χώρους γενικής χρήσης) φτάνει το 1.857.237,49 ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση μιλά για 1.500.000 ευρώ ζημιά.

Επιλέγει να κρατήσει γεμάτο τον “κουμπαρά” για την εξυπηρέτηση της προεκλογικής του “πελατείας”. Και όχι για να στηρίξει τις ζωές ανθρώπων της βιοπάλης και του καθημερινού μόχθου. 

Από ενδεχόμενη εφαρμογή του αιτήματος  του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Και αυτό κοστολογείται από τους “ειδικευόμενους μάγους” του οικονομικού επιτελείου  του Βαγγέλη Ντηνιακού.

"Στην προπαγάνδα του δημάρχου απαντάμε με αριθμούς που φέρουν την υπογραφή του" 3

Με λίγα λόγια, ισχυρίζονται ότι από το 1.857.237,49 για όλο το έτος, το 1.500.000 ευρώ αφορά καφέ, ταβέρνες, κομμωτήρια και άλλες  μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τους λοιπούς κλάδους (!).

Όμως υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που η δημοτική αρχή κρύβει σκόπιμα από τους Χαϊδαριώτες. Και ποια είναι αυτή;

‘Οτι στην απαλλαγή που ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν συμπεριλαμβάνονται μεγάλες επιχειρήσεις όπως super-markets, πρατήρια υγρών καυσίμων, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων (οι οποίες διαθέτουν και επιπλέον συνεργεία επισκευής), που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των τετραγωνικών μέτρων (!).

Και με έναν μετριοπαθή υπολογισμό αποτελούν τουλάχιστον το 30% των δημοτικών τελών στην σχετική κατηγορία!

Έτσι από το 1.857.237,49 αφαιρούμε το αντίστοιχο ποσό και μας μένει ένα  υπόλοιπο της τάξης  των 1.300.066,243 ευρώ για όλο το έτος.

Προτείνουμε ξεκάθαρα στην δημοτική αρχή  το παράδειγμα του δήμου Γλυφάδας.

Εάν υπολογίσει κανείς και τους δύο πρώτους μήνες που έχουν ήδη πληρώσει (108.000 ευρώ μηνιαία έσοδα), τότε καταλήγουμε σε ένα ποσό που δεν ξεπερνά τις 756.000 ευρώ για το σύνολο της χρονιάς για τα καταστήματα της πόλης.

Αφού “γκρεμίσαμε” το σαθρό επιχείρημα της δήθεν τεράστιας οικονομικής απώλειας, προχωράμε. Αποκαλύπτουμε μια ακόμη αλήθεια που δεν δημοσιοποιεί εσκεμμένα ο δήμαρχος.

Από πού θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει την εννεάμηνη απαλλαγή τελών:

  • Από την διαφαινόμενη έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών που αγγίζει τις 700.000 ευρώ.
  • Από εξοικονόμηση κόστους (αναστολή λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, αναβολή κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μειωμένες δαπάνες καυσίμων) που προέκυψε και του απέφερε  ένα έμμεσο όφελος 000 ευρώ.

 Από το πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων σε δήμους και περιφέρειες “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” συνολικής αξίας 2,5 δις ευρώ που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Δηλαδή έχουμε ένα “μαξιλάρι” 1.000.000 ευρώ.

Και ο δήμαρχος αντί να στηρίξει τον Χαϊδαριώτη έμπορο, επαγγελματία και καταστηματάρχη, του λέει ψέμματα ότι δεν αντέχει οικονομικά ο δήμος.

Του “γυρνά” την πλάτη και τον οδηγεί σε παρατεταμένα λουκέτα.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος αναθέτει εργασίες σε προεκλογικούς συνεργάτες, προσλαμβάνει αποτυχόντες υποψηφίους συμβούλους σε θέσεις ειδικών συνεργατών και “ξεχρεώνει” κάθε λογής ρουσφέτι.

Επιλέγει να κρατήσει γεμάτο τον “κουμπαρά” για την εξυπηρέτηση της προεκλογικής του “πελατείας”. Και όχι για να στηρίξει τις ζωές ανθρώπων της βιοπάλης και του καθημερινού μόχθου.

ΞΑΝΑ– ΜΠΡΟΣΤΑ στο ίδιο έργο που εμφανίζει την πόλη να “χρεοκοπεί”.  “Σκηνοθέτης” μια ανάλγητη δημοτική αρχή.

Για αυτό καλούμε τον δήμαρχο να αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της “καρέκλας”. Και να σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Τα πραγματικά νούμερα “φωνάζουν” ότι μπορεί. Οι  έκτακτες συνθήκες το απαιτούν. 

Τα ψέμματά του δεν ωφελούν την πόλη, αλλά ούτε πλέον  και εκείνον.

Υ.Γ. 1 Πρώτη φορά στα τοπικά χρονικά δημοτική αρχή προχωρά σε δημόσιες υποδείξεις πως πρέπει να λειτουργεί η αντιπολίτευση. Αντιδεοντολογικό παραλήρημα, επικοινωνιακή γκάφα ή ιδιοκτησιακή αντίληψη της “πλειοψηφίας” από τον δήμαρχο;

Y.Γ. 2 Ο Δήμος Αθηναίων από την πρώτη στιγμή κατασκεύασε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα και  προχώρησε σε απαλλαγή τελών από τις 8 Απριλίου για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις και ομάδες πολιτών και όχι μόνο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τι από τα παραπάνω έκανε ο δήμαρχος;

Υ.Γ. 3 Προτείνουμε ξεκάθαρα στην δημοτική αρχή  το παράδειγμα του δήμου Γλυφάδας.

Υ.Γ. 4 Ο δήμαρχος οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή των επιχορηγήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρήλθε ανεπιστρεπτί. Για να διοικήσει χρειάζεται διορατική δράση, ευρηματικό σχέδιο και τεχνογνωσία manager. Διαθέτει;

Αν όχι, οι “τζάμπα μαγκιές” τελείωσαν και μαζί με αυτές και τα προεκλογικά “παραμύθια”.

Υ.Γ. 5 Φαίνεται ότι και το σχέδιο της δημοτικής αρχής για απαλλαγή το “κατάπιε” ο “μετροπόντικας” που θα έφερνε το ΜΕΤΡΟ στην “καρδιά” του Χαϊδαρίου..

#Με ψέμματα στο ΧΑΪΔΑΡΙ_ΞΑΝΑήρθαν#

#Με ψέμματα στο ΧΑΪΔΑΡΙ_ΞΑΝΑσυνεχίζουν#

 

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button