“Ολοταχώς… προς τα πίσω”! Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός του “Δυτικού Μετώπου” για τη μελέτη που ήρθε στη δημοσιότητα σχετικά με το νέο χώρο ταφής στη Φυλή. 


Σύμφωνα με την οργάνωση που αγωνίζεται ενάντια στη διαιώνιση της μετατροπής της Δυτικής Αττικής σε χώρο υποδοχής του συνόλου των απορριμμάτων της Αθήνας, η μελέτη κάνει απολύτως σαφές ότι ο νέος χώρος ταφής δεν είναι μια ακόμη εσωτερική επέκταση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά ένα νέο κύτταρο έκτασης 62,5 στρεμμάτων στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, ο οποίος έχει σταματήσει να δέχεται απορρίμματα από το 2005-2006!
Αυτό που κάνει ακόμη χειρότερη τη συγκεκριμένη επιλογή, λέει το Δυτικό Μέτωπο, είναι ότι επιχειρούν να τη νομιμοποιήσουν περιβαλλοντικά, μέσω τροποποίησης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του ΧΥΤΑ Φυλής, δηλαδή μιας άλλης αυτόνομης και ανεξάρτητης εγκατάστασης, η οποία προσδιορίζεται με συγκεκριμένες συντεταγμένες, ώστε να μην υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία γι’ αυτό.
Θυμίζουμε ότι ο ΧΥΤΑ  Άνω Λιοσίων έκλεισε, αφού γέμισε, παραχωρώντας τη θέση του στο ΧΥΤΑ Φυλής, που κι αυτός γέμισε με τη σειρά του.
Αντί, λοιπόν, για μια γενναία απόφαση για το για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής, ο κ. Πατούλης και η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ συμπλέουν με τους 
εργολάβους και προσπαθούν να γυρίσουν τα ρολόγια δεκαπέντε χρόνια πίσω.

Συνεπώς, δεν έχουμε να κάνουμε, απλά, με οσμή σκανδάλου, αλλά με καραμπινάτο σκάνδαλο παραπλάνησης και υφαρπαγής παράνομης απόφασης από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία θα φέρει τεράστιες ευθύνες αν αποδεχθεί και συναινέσει σε αυτό το τέχνασμα, καταλήγει το Δυτικό Μέτωπο. 
Διαβάστε την πλήρη παρέμβαση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ εδώ: