ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Πολίτες σε Δράση”: Η πρότασή μας για το Χαϊδάρι

Παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν οι βασικές θέσεις του προγράμματος του Δημοτικού Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 παρουσιάστηκαν στα μέλη και σε υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και εγκρίθηκαν ομόφωνα το οι βασικές θέσεις του προγράμματος του Δημοτικού Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου».

Το πρόγραμμα παρουσίασαν στελέχη του Δημοτικού Συνδυασμού. Ακολούθησαν ερωτήσεις και προτάσεις και η εκδήλωση έκλεισε με την τοποθέτηση του υποψηφίου Δημάρχου Χαϊδαρίου, Θοδωρή Σπηλιόπουλου. Επικεντρώθηκε στο θέμα της μη αξιοποίησης των κονδυλίων της Περιφέρειας Αττικής λόγω ολιγωρίας ή και εμπάθειας της Δημοτικής Αρχής του Δημάρχου κ.Μιχάλη Σελέκου. Επίσης ανέλυσε τη δυνατότητα των συνεργασιών που δίνει ο νέος εκλογικός νόμος.

Το αφήγημα του προγραμματικού λόγου μας, που συνοπτικά παρουσιάζεται με αποτυπωμένες τις βασικές κατευθύνσεις και με τεκμηριωμένες προτάσεις, συνθέτει ένα πεδίο για αντιπαράθεση με βάση τον ορθό πολιτικό λόγο. Δίνει σε κάθε κάτοικο και επαγγελματία στην πόλη μας τη δυνατότητα να δημιουργήσει σφαιρική εικόνα και κατά συνέπεια να αξιολογεί το πρόγραμμα, είτε αυτοτελώς, είτε συγκριτικά με τα αντίστοιχα άλλων δημοτικών συνδυασμών.

Οι βασικός κορμός του προγράμματος για τις Δημοτικές Εκλογές:

• Αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο της Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, ιεραρχώντας τα τοπικά ζητήματα μέσα από ανοικτή διαβούλευση.
• Υποστηρίζει με σαφείς αναφορές την άμεση λειτουργική σχέση του ενεργού πολίτη, δημότη με την Τοπική Διοίκηση. Απορρίπτει την εξαρτημένη σχέση των κατοίκων της πόλης μας με την Τοπική Διοίκηση ως εκλογείς – ψηφοφόροι.
• Υποστηρίζει ένα σύγχρονο και δημοκρατικό τρόπο άσκησης της διοίκησης από μια Δημοτική Αρχή που σέβεται τους πολίτες έμπρακτα.
• Υποστηρίζει τις συνεργασίες χάριν της τοπικής κοινωνίας και δεν αποκλείει το καθετί, που δεν θεωρείται κομματικό, όπως συμβαίνει από την παρούσα Δημοτική Αρχή.
• Αναζητά με στοχευμένο τρόπο καλές πρακτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας, που μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στην τοπική ανάπτυξη. Αρκετές από αυτές αναφέρονται στο πρόγραμμα είτε έχουν αποτυπωθεί σε πλήθος δημόσιων τοποθετήσεων των Πολιτών σε Δράση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
• Δηλώνει με σαφή τρόπο ότι λειτουργεί το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτοδιοικητική αυτονομία χάριν της τοπικής και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.  Δεν είμαστε ούτε μόνοι ούτε μοναδικοί στη Δυτική Αθήνα.
• Δηλώνει τη θέση μας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο να εργαστούμε χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς έναντι όλων. Και για να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Σχεδιάζουμε το μέλλον της πόλης

Η συνέπεια του προγραμματικού μας λόγου και η συνεχής παρουσία μας στα κοινά επιβεβαιώνεται καθημερινά και διαχρονικά.

Σχεδιάζουμε το μέλλον της πόλης μας μαζί με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, για όλους και όλες με συστηματικό τρόπο και άμεσα εφαρμόσιμο.

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει σε ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση στην οποία θα καλεστούν οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης.

Στις 18 Μαρτίου, στις 7.30μ.μ στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button