ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ποιος κατ΄ οίκον περιορισμός; Το πρωί ήταν στην Παναγίτσα, ενώ μόλις γύρισαν από τους Αγίους Τόπους!”

Ανησυχία διακατέχει πολλούς Χαϊδαριώτες για το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού στην πόλη μας από τους συμπολίτες εκδρομείς που γύρισαν στις 4 Μαρτίου από τους Αγίους Τόπους. Την είδηση είχαμε δημοσιεύσει την περασμένη Παρασκευή, με τις διαβεβαιώσεις του ιερέα της Παναγίτσας ότι οι προσκυνητές είχαν επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και είχαν λάβει οδηγίες, ενώ κανείς μέχρι εκείνη την ώρα δεν παρουσίαζε συμπτώματα της νόσου.

Ωστόσο σήμερα στην εφημερίδα μας φτάνουν μηνύματα από διάφορους συνδημότες που αναφέρουν ότι μερικοί εκδρομείς δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα μέτρα που είχαμε γράψει ότι τους συστήθηκαν από τον ΕΟΔΥ και πιο συγκεκριμένα τον κατ΄οίκον περιορισμό. Δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε, αλλά δεν μπορούμε και να παραβλέψουμε την ανησυχία αυτών που επικοινωνούν με την εφημερίδα μας και όσα μας λένε. Όσα συμβαίνουν με τους εκδρομείς από Αχαΐα – Ηλεία – Ζάκυνθο, ανάμεσα στους οποίους έχουν βρεθεί 47 θετικοί στον ιό και 3 ακόμη επαφές τους, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. 

Συγκεκριμένα, λοιπόν, συμπολίτισσα μάς είπε ότι γειτόνισσά της, που είχε πάρει μέρος στην εκδρομή, την επόμενη μέρα πήγε στην τράπεζα και το σούπερ μάρκετ. Άλλοι μας είπαν ότι αρκετές κυρίες, που γύρισαν πριν από 4 μέρες από τους Αγίους Τόπους, σήμερα το πρωί εκκλησιάστηκαν στην Παναγίτσα. Το μεσημέρι, μόλις το μάθαμε, επικοινωνήσαμε με τον Ναό, αλλά δεν βρήκαμε εκεί κανέναν.

Σημειωτέον ότι οι Χαϊδαριώτες εκδρομείς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέλυσαν στο ίδιο ξενοδοχείο με τους προσκυνητές από την δυτική Ελλάδα που νόσησαν μαζικά, αμέσως μετά από αυτούς, αλλά χωρίς να συναντηθούν μαζί τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ξενοδοχείο αυτό έκλεισε μετά την αναχώρηση των συμπολιτών μας, λόγω της εκεί διαμονής των Ελλήνων τουριστών που εμφάνισαν την ασθένεια, όπως και ο Ναός της Βηθλεέμ που όλοι επισκέφθηκαν.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είμαστε σε θέση, λόγω της σημερινής αργίας, να διασταυρώσουμε – επιβεβαιώσουμε τα περιστατικά που μας αναφέρουν οι άνθρωποι που επικοινωνούν μαζί μας ούτε και να μάθουμε αν οι εκδρομείς έχουν εξεταστεί και έχουν πάρει τελικά το ελεύθερο από τις αρμόδιες ιατρικές αρχές να κυκλοφορούν. Αν υπάρχει σχετική πληροφορία ας την δώσουν οι αρμόδιοι ή ο Δήμος, στην περίπτωση που διαθέτει πληροφόρηση, ώστε να παύσει η ανησυχία. 

Και κάτι ακόμη. Ίσως κάποιοι από τους συμπολίτες μας που πρέπει να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό να είναι μόνοι τους και να μην μπορούν να κάνουν ψώνια ή άλλες απαραίτητες εργασίες. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν πολύ χρήσιμο να συνεννοηθεί η Ενορία της Παναγίτσας μαζί τους, που γνωρίζει ποιοι είναι, ή ο Δήμος.

Ενδεικτικά για το κλίμα φόβου που υπάρχει στην πόλη παραθέτουμε το μήνυμα Χαϊδαριώτισσας (τα στοιχεία της στη διάθεσή μας), που έχει παιδί με χρόνιο πρόβλημα υγείας (κατατασσόμενο στους υψηλού κινδύνου συνανθρώπους μας) και αγωνιά: “Έχουμε πληροφορηθεί με ανάρτησή σας για το γκρουπ που επέστρεψε από τους Αγίους Τόπους στο Χαϊδάρι. Γιατί δεν αναφέρεται μαζί με τα άλλα γκρουπ στα κεντρικά Μέσα; Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εξεταστεί; Τον κατ’ οίκον περιορισμό ποιος τον εγγυάται; Έχουμε στην οικογένεια παιδί με καρδιοπάθεια… (σσ. αναφέρει και άλλα προβλήματα υγείας του παιδιού). Δεν ρισκάρουμε για κανέναν λόγο και αυτή η χαλαρότητα μας τρομάζει πραγματικά. Μοιάζει να έχει αποσιωπηθεί το θέμα. Γράφω με καλή διάθεση και έπειτα από πολλές συζητήσεις με συντοπίτες”.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button