ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

“Να παραιτηθούν από το 50% των αποδοχών τους ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου και η διοίκησή του”

γράφει ο Αποστόλης Θεοφίλης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Το Χαϊδάρι Ψηλά!”

Η χθεσινή δημόσια προτροπή του προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και δημάρχου Τρικάλων, κ. Παπαστεργίου, προς τους δημάρχους όλης της χώρας για την κατάθεση του 50% των αποδοχών τους για τους επόμενους δύο μήνες (Απρίλιο, Μάιο) αποτελεί μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, δείχνοντας ότι οι αυτοδιοικητικοί στα δύσκολα δηλώνουν παρών.

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του πρωτοβάθμιου οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς το σύνολο της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά από μια πρωτοφανή επιδημιολογική κρίση.

Η πρόταση του κ. Παπαστεργίου έχει ήδη προκαλέσει τις θετικές αντιδράσεις πολλών δημάρχων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, καλούμε την δημοτική αρχή να ανταποκριθεί (αφού δεν πρωτοτύπησε) και να  προχωρήσει σε αντίστοιχες πράξεις με συναίσθηση ευθύνης των δύσκολων στιγμών που βιώνει η χώρα.

Η παράταξη μας προτείνει να παραιτηθούν από το 50% των αποδοχών τους ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, οι Αντιδήμαρχοί του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου.

Επίσης προτείνουμε να παραιτηθούν από το 25% των αποδοχών τους ο Προέδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο έμμισθος Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Χ.

Τα παρακρατηθέντα χρήματα να αποδοθούν στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του COVID -19.

Επίσης, προτείνουμε την έκτακτη σύγκλιση του (μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς) του δημοτικού συμβουλίου για την διευρένηση τρόπων υλικοτεχνικής και οικονομικής  ενίσχυσης του  δύσκολου αυτού αγώνα και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Την ώρα της “μάχης” δεν στέκει για “Το Χαϊδάρι Ψηλά!” το επιχείρημα ότι ως ελάσσονα αντιπολίτευση δεν έχουμε αμειβόμενες θέσεις στον δήμο Χαϊδαρίου.

Είναι ώρα εθελοντικής  συνεισφοράς για όσους και όσες μπορούμε να συνδράμουμε.

Έστω από το υστέρημά μας.

Η δημοτική αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις και οι πολίτες επιβάλλεται λόγω  της κρίσιμης συγκυρίας για την πατρίδα μας να βρεθούμε  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ στο κοινό αγώνα της επιβίωσης απέναντι στην “ύπουλη” πανδημία του κορονοϊού.

Η απάντηση ΟΛΩΝ των Χαϊδαριωτών πρέπει να είναι ενιαία και πρωτοπόρα.

Πρέπει να είναι μια《Εθελοντική Συμμαχία Αλληλεγγύης κατά του covid 19》

Γιατί  μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ξεπεράσουμε την κρίση.

“Θυσιάζοντας” σήμερα, μικρές και εφήμερες απολαύσεις.

Για να διασώσουμε αύριο τα σπουδαία και σημαντικά  αγαθά.

Την υγεία μας.

Τις ζωές μας.

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ#

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ#

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button