ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μάντρα” κλεμμένων οχημάτων στο Δαφνί

Δύο κλεμμένα οχήματα εντόπισαν τα τελευταία 24ωρα περιπολικά του Α.Τ. Χαϊδαρίου. Άγνωστοι τα είχαν «σηκώσει» λίγες ώρες πριν από γειτονικές πόλεις και τα εγκατέλειψαν στο Χαϊδάρι. Αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ήταν κλεμμένα, χρησιμοποιώντας το ειδικό λογισμικό που διαθέτουν τα περιπολικά. Πατώντας τους αριθμούς κυκλοφορίας τους, το τερματικό τους πληροφόρησε πως είχαν γίνει καταγγελίες στην Αστυνομία για εξαφάνισή τους.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic στο τέρμα της Ιεράς Οδού, κοντά στη Μονή Δαφνίου. Οι δράστες το είχαν σηκώσει από τους Αγίους Αναργύρους στις 16 Μαρτίου.

Μία μέρα πριν άγνωστοι είχαν κλέψει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο τύπου «παπί» από τον Κορυδαλλό και το άφησαν στα όρια Χαϊδαρίου – Αγίας Βαρβάρας. Το Α.Τ. Χαϊδαρίου επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες τους και τους κάλεσε να τα παραλάβουν. Οι δράστες αναζητούνται.

Αυτός ήταν ο σκοπός τους

Έμπειρος αστυνομικός που υπηρετεί σε μάχιμη θέση στο Α.Τ. Χαϊδαρίου, μίλησε για αυτό το συμβάν αποκλειστικά στο “Χαϊδάρι Σήμερα”. Σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, σκοπός της κλοπής των οχημάτων ήταν η πραγματοποίηση μιας εγκληματικής ενέργειας στο άμεσο μέλλον. Μέσα από την εμπειρία του, μας είπε πως σε πολλές περιπτώσεις κακοποιοί κλέβουν οχήματα και σε λίγη ώρα τα εγκαταλείπουν σε κάποιο σημείο. Αν δεν εντοπιστούν άμεσα από τους κατόχους τους, μέσα από εφαρμογή GPS, τα παίρνουν και τα χρησιμοποιούν ως μέσο μετακίνησης σε εγκληματικές πράξεις λ.χ σε ληστείες. Επίσης είναι πολύ πιθανό να τα κάνουν «βίδες» για να πουλήσουν τα ανταλλακτικά τους.


Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button