ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Κόκκινη κάρτα” στη λαϊκή αγορά της Δαβάκη – Απαράδεκτη η κατάσταση σήμερα

Συνωστισμός σε υπερβολικό βαθμό και πλήρης καταστρατήγηση του κανονισμού για την απόσταση των πάγκων, οδήγησε σε δίκαιη αναστολή της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Κέντρου Χαϊδαρίου. Από τη μια μεριά πάρα πολύς κόσμος ψώνιζε ο ένας πάνω στον άλλο, από την άλλη πολλοί διαμαρτύρονταν για την κατάσταση αυτή στο ΑΤ Χαϊδαρίου.

Τελικά, μετά τις μάταιες επανειλημμένες συστάσεις για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, από τον Δήμο και το ΑΤ Χαϊδαρίου, ήρθε το λουκέτο για 10 μέρες, με απόφαση που ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά στην αποψινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό. 

Στη σημερινή λαϊκή αγορά ήρθαν πάνω από 50 παραγωγοί και στήθηκαν 90 πάγκοι, ενώ το προηγούμενο Σάββατο, που η λαϊκή λειτούργησε σωστά, είχε μόλις 27! Σήμερα η απόσταση μεταξύ των πάγκων ήταν περίπου δύο μέτρα, ενώ πρέπει να είναι 10!

Κάποιοι παραγωγοί είχαν μια “ισχυρή” δικαιολογία να προβάλουν: “Δεν τους είδατε χτες στην τηλεόραση τους γύφτους συνωστισμένους στη Λάρισα;”. Στην βωμό του χρήματος, διακινδυνεύονται πολλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα ίδια παρατηρήθηκαν και στο Περιστέρι.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι σήμερα Σάββατο, κατά την λειτουργία της λαϊκής αγοράς του κέντρου Χαϊδαρίου επί της οδού Δαβάκη, παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού παρά τις επισημάνσεις και υπομνήσεις που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες από την Διοίκηση του Δήμου και ειδικότερα από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Μόρφη Σάββα.
Σε συνεργασία του Δήμου με το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου έγιναν επανειλημμένες συστάσεις για την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ το Α.Τ. Χαϊδαρίου ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.
Λόγω της εμφάνισης φαινομένων συνωστισμού σε πολλές λαϊκές αγορές σήμερα σε όλη την χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς αποφάσισε τον διπλασιασμό των σημείων διεξαγωγής των λαϊκών αγορών από την Δευτέρα και το προσωρινό κλείσιμο για λαϊκές αγορές όπου παρατηρήθηκε έντονα το πρόβλημα, όπως αυτή του κέντρου Χαϊδαρίου.
Για τον Δήμο Χαϊδαρίου η προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου κ. Κωνσταντίνο Παχή για την ανταπόκριση και την συνεργασία του.
Όπως επισημαίνουν όλοι οι ειδικοί, μόνον με την πιστή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα τελειώσει γρηγορότερα η περιπέτεια που περνάει η κοινωνία μας. Ας συμβάλουμε όλοι σ’ αυτό.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button