ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Καμπάνα” σε Χαϊδαριώτη για μη καταβολή διατροφής

Άλλη μια περίπτωση μη καταβολής διατροφής έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία. Μια συνδημότισσά μας, μητέρα δύο παιδιών, υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συζύγου της. Ο λόγος ήταν πως, ενώ το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να καταβάλει στα παιδιά του το ποσό των 340 ευρώ μηνιαίως, εκείνος εδώ και επτά μήνες δεν έδωσε τίποτα.

«Είμαι άνεργος»

Ο 36χρονος πατέρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου, από άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Στη διάρκεια της δίκης του υποστήριξε πως είναι άνεργος και ότι αυτός είναι ο λόγος της μη καταβολής. Παρόλα αυτά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή. Σε περίπτωση όμως που δεν καταβάλει τα οφειλόμενα και ξαναϋποβάλει νέα έγκληση η πρώην σύζυγός του, κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Δεν απαιτείται παράβολο για τη μήνυση

Να σημειωθεί πως η μη καταβολή διατροφής αποτελεί διαρκές ποινικό αδίκημα. Επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος, η οποία μπορεί να επιβληθεί περισσότερες φορές, εφόσον ο υπόχρεος παραβιάζει την υποχρέωσή του σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται, η καταβολή παραβόλου κατά την υποβολή της μήνυσης.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button