ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Η Δημοτική Βιβλιοθήκη μεταφέρεται στο «Αίθριο» και θα αποτελεί ένα στολίδι στην καρδιά της πόλης!”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική βιβλιοθήκη σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στεγαστεί στο δημοτικό κτήριο «Αίθριο», που για δεκαετίες λειτουργούσε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η Δημοτική Αρχή με εισήγησΉ της στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5 Φλεβάρη, κατοχύρωσε κατά πλειοψηφία την αλλαγή χρήσης του κτηρίου, για την μετεγκατάσταση και λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, στο κέντρο της πόλης.

Η αξιοποίηση των δημοτικών κτηρίων για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο Χαϊδαριώτικο λαό αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας, σε αντίθεση με τη λογική της επαναμίσθωσης και της δημιουργίας εκ νέου, καταστημάτων καφέ, εστιατορίων κ.ά., που δεν βρίσκονται σε έλλειψη στο Δήμο μας. Ειδικά στη σημερινή εποχή που η εξάρτηση της νεολαίας από τις νέες τεχνολογίες, ανησυχεί δικαιολογημένα επιστήμονες, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, καθώς το διάβασμα του βιβλίου έχει περάσει δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη που αριθμεί 32.000 τίτλους βιβλίων και 6000 ενεργά μέλη, λειτουργούσε από το 1991 στο υπόγειο του ιστορικού κτηρίου «Παλατάκι», χωρίς όμως εδώ και χρόνια, να μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω στους ορόφους, λόγω της παλαιότητας του κτηρίου και της στατικής ανεπάρκειας. Παράλληλα δεν ήταν επισκέψιμη, λόγω των σκαλιών από ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους και νέες μητέρες, ενώ λόγω του ελάχιστου χώρου δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και γενικότερα να υπάρχει ασφαλής συνάθροιση κοινού.

Αντίστοιχα η παιδική βιβλιοθήκη, με τους περισσότερους από 5000 τίτλους παιδικών βιβλίων, δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις ανάδειξης και προβολής της αξίας του βιβλίου, στους μικρούς συμπολίτες μας.

Πλέον η μετεγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο νέο αυτό χώρο, μας δίνει τη δυνατότητα να εκτεθεί το σύνολο των βιβλίων που διαθέτει, να διαμορφωθεί σύγχρονο αναγνωστήριο, να λειτουργήσει το Κέντρο Πληροφόρησης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για άτομα με ειδικές ικανότητες, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την αυτόματη μετατροπή κειμένου σε γραφή Braille. Μας δίνει την δυνατότητα τους θερινούς μήνες να λειτουργούμε υπαίθριο αναγνωστήριο και συνολικά τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε και να φέρουμε σε επαφή με το βιβλίο νέους και περισσότερους ανθρώπους που επιζητούν την γνώση.

Οι τεχνικές εργασίες για την άμεση λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης στο νέο χώρο, έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και η μεταφορά τμημάτων της βιβλιοθήκης ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστή.

Καλούμε σωματεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και την Ένωση Γονέων και κάθε συμπολίτη μας που θέλει να συμβάλει στην σημαντική προσπάθεια μεταφοράς της βιβλιοθήκης, να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2105821574.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button