ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Φτιάχνουμε ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντών στο Χαϊδάρι”

 

Από την ομάδα “Χαϊδάρι – Όμορφη Πόλη” λάβαμε ενημέρωση σχετικά με την προσπάθειά της να εξελιχθεί σε εκπαιδευμένη ομάδα εθελοντών σε δραστηριότητες πολιτικής προστασίας (η φωτό από αντίστοιχη ομάδα πολιτών, που λειτουργεί στις Αφίδνες). Την επιστολή έστειλε ο κ. Πλάτων Δεσάντης. 

Ζούμε στο Χαϊδάρι μια πόλη με πολύ πράσινο. Μια πόλη που το χειμώνα δοκιμάζετε από πλημμύρες. Μια πόλη χτισμένη, κυρίως το Δάσος, σε σαθρό υπέδαφος, όπου μέχρι κάποια στιγμή δεν επιτρεπόταν δόμηση πάνω από δύο ορόφους και έτσι είχαμε τα γνωστά προβλήματα στον τελευταίο σεισμό.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε μια οργανωμένη ομάδα για την βοήθεια σε ακραίες καταστάσεις. Μια ομάδα που θα έχει εκπαιδευτεί και θα γνωρίζει κάθε σπιθαμή της πόλης μας.

Η ομάδα μας αποφάσισε να μετατραπεί σε μια ειδική ομάδα εθελοντών, που θα δεχθεί εκπαίδευση από την Πυροσβεστική και τον Ερυθρό Σταυρό για να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε ακραία φαινόμενα.

Θα κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο καταστατικό. Καλούμε όποιον θέλει να γίνει εθελοντής να έρθει κοντά μας.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Αν επιθυμείτε πραγματικά να στήσετε έναν σταθερό με γερές βάσεις σύλλογο, φροντίστε να αφήσετε απ’έξω ιδεολογίες και κόμματα. Να τηρείτε τους όρους του καταστατικού με συνέπεια και ακρίβεια (ψηφοφορίες, πρακτικά κα) και πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση οικονομικών πόρων, υλικών και εξοπλισμού.

    Το πιθανότερο στο πρώτο 8μηνο θα έχετε πλακωθεί. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και αποτελεί κλασική ελληνική συνήθεια. Από τον τρόπο που θα διαχειριστείτε αυτή την κρίση, εξαρτάται η σοβαρότητα και η επιβίωση του συλλόγου.

    Επίσης πριν παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό των ημερών σκεφτείτε ότι ένας σύλλογος αυτού του είδους απαιτεί γραφειοκρατικές διαδικασίες, χαρτούρα και αγγαρείες που δεν έχουν δράση, περιπέτεια και μόστρα. Αυτό το κομμάτι που είναι και το περισσότερο, δεν αρέσει σε κανέναν. Αν δεν το μοιράζεστε όλοι με προθυμία, θα καταλήξει να βγαίνει από τα ίδια 5 άτομα που θα κουραστούν και θα τα παρατήσουν. Λίγη δουλίτσα από όλους, όχι πολύ δουλειά από λίγους και οι περισσότεροι να εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχει “δράση”.

    Αυτά.

    Καλή επιτυχία και καλή δύναμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button