ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Διαλογή στην πηγή πριν μάς πνίξουν τα σκουπίδια!”

Καθαριότητα και Εναλλακτική Διαχείριση αποβλήτων στην πηγή για υπεύθυνη και καθαρή πόλη – Διαλογή στην πηγή 

του Θοδωρή Σπηλιόπουλου                                                                                        επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου – υποψήφιου δήμαρχου

Οι «Πολίτες σε Δράση» αναδεικνύουμε και παρουσιάζουμε ειδικά θέματα του προγράμματός μας και αποδεικνύουμε ότι είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα, την ημέρα της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου.

Σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες ενσωματώνουμε στο πρόγραμμά μας καινοτόμα στοιχεία για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων, που αποβλέπουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Είναι ολοφάνερο ότι στην πόλη μας δεν υφίσταται σύγχρονη, επιστημονική και οικολογική αντίληψη στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών.

INFO: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο χάνονται από τον Δήμο, λόγω άρνησης της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει σχέδιο εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων. Τα ανταποδοτικά τέλη στην πόλη μας είναι από τα ακριβότερα στην Αττική. Χωρίς η πόλη να είναι καθαρή!

Η Δημοτική Αρχή αντί να προχωρήσει στην ανακύκλωση (που σημαίνει άμεση εξοικονόμηση χρημάτων) προτίμησε την εύκολη λύση. Να δανειστεί 1,372 εκατ. ευρώ για αγορά απορριμματοφόρων και να φορτώσει το δάνειο στις πλάτες των δημοτών. Και ο λογαριασμός στα συνήθη υποζύγια!

Προτείνουμε:

Ολοκληρωμένη εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων /απορριμμάτων, με ένα σύστημα φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών, στις βασικές αρχές της εγγύτητας, της μικρής κλίμακας, της εκπαίδευσης/συμμετοχής των δημοτών και στον εκσυγχρονισμό της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Δεσμευόμαστε για:

  • Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και Μικρών Πράσινων Σημείων.

  • Εγκατάσταση “χαρτοφάγων” σε όλα τα σχολεία για την διαχείριση χαρτιού χωρίς κόστος.

  • Συνολική διαχείριση των κλαδεμάτων και των βιοαποβλήτων με παραγωγή κομπόστ και χρήση του ως εδαφοβελτιωτικό.

Η εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων δημιουργεί και θέσεις εργασίας, με ενσωμάτωση των αρχών της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων θα σημάνει αλλαγή νοοτροπιών στους δημότες, στους υπαλλήλους, στη νέα Δημοτική Αρχή. Θα σημάνει οικονομία στην «τσέπη» του Δήμου, οικονομία στην «τσέπη» του δημότη!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button