ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ας συζητήσουμε για το πρωινό χτύπημα της καμπάνας”

Ο συμπολίτης Φώτης Ιωάννου βάζει θέμα για το πρωινό, δυνατό χτύπημα της καμπάνας του ναού της γειτονιάς του. Όπως λέει, καταλαβαίνει ότι το μήνυμά του μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά δίνει εξηγήσεις και ζητάει διάλογο.

Ο σκοπός αυτού του μηνύματος είναι να εκφράσω ένα παράπονο δικό μου, μαζί και πολλών άλλων κατοίκων του Δάσους Χαϊδαρίου. Αφορά την λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου. Διαλέγω τον διάλογο και όχι συγκέντρωση υπογραφών, μιας και θεωρώ πως ο διάλογος είναι το πρώτο απαραίτητητο εργαλείο για την επίλυση προβλημάτων.

Πρέπει να αναγνωρίσω πως το έργο του Ιερέα στο Δάσος Χαϊδαρίου είναι αξιέπαινο. Το πρόβλημα που θα ήθελα να παρουσιάσω αφορά την λειτουργία της καμπάνας. Σχεδόν καθημερινά η καμπάνα χτυπάει το πρωί περισσότερες από μία φορές. Το Σαββατοκύριακο, καθώς επίσης και όταν ένας άγιος γιορτάζει, η καμπάνα χτυπά με μεγαλύτερη ένταση και 4 με 5 φορές στο διάστημα 7 με 8 το πρωί.

Η καμπάνα του ναού έρχεται από την ιστορία, ως μέσω επικοινωνίας στα χωριά. Για την μάζωξη στην εκκλησία, είτε για την συζήτηση κάποιου σημαντικού θέματος είτε για τον εκκλησιασμό.

Υπάρχουν τρόποι επικοινωνίας

Πλέον στο 2019, που όλοι γνωρίζουμε την χρήση του ρολογιού, αλλά και τρόποι επικοινωνίας υπάρχουν άπειροι, εγώ, καθώς και μια μερίδα πολιτών της περιοχής, θεωρούμε την τόσο συχνή χρήση μη απαραίτητη. Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που χρειάζεται να εργάζονται βράδυ ή σε βάρδιες για να ζήσουν την οικογένειά τους. Η ώρα που χτυπά η καμπάνα είναι ακριβώς εκείνη που συμπολίτες μας χρειάζονται για την ανάπαυσή τους. Ειδικά το καλοκαίρι, που τα παράθυρα είναι ανοιχτά, το πρόβλημα είναι εντονότερο. Το Σαββατοκύριακο επίσης μετά από 60 ώρες δουλειάς την εβδομάδα υπάρχει κόσμος που χρειάζεται ανάπαυση.

Καταλαβαίνω πως το μήνυμά μου μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά είμαι ανοιχτός σε κάθε διάλογο. Δουλεύω βάρδιες και η ώρα επιστροφής μου στο σπίτι είναι 06.00 το πρωί, όταν είμαι βραδινός. Η καμπάνα χτυπάει από τις 7 μέχρι τις 8, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να αναπαυθώ. Στις 13.00 ή και νωρίτερα χρειάζεται πάλι να σηκωθώ για τα μη επαγγελματικά θέματα. Εάν κάποιος υπεύθυνος μπορεί, ας μου προτείνει ένα τρόπο που μπορεί να ξεκουραστεί κάποιος σαν εμένα.

Ελπίζω στην κατανόηση σας
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ιωάννου Φώτης

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο.Μονο οποίος ζει κοντά σε εκκλησία μπορεί να σας καταλάβει,αν φυσικά ξεπέρασε τον φόβο και τον δογματισμό.Ειναι απαράδεκτο οι δήθεν πνευματικοί ταγοί να είναι αυτοί που ενοχλούν τους περίοικους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button