Φωτιά που μαινόταν το απόγευμα στην περιοχή του Ασπροπύργου έκαψε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και μπήκε σε βιομηχανικό κτήριο, όπου μέχρι τις 17.00 μμ συνέχισε να καίει πλαστικά. Η Πυροσβεστική μάς είπε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη και τα εργοστάσια που υπάρχουν στην περιοχή δεν κινδυνεύουν.

Κυριακή 18.30, Ασπρόπυργος. Φωτιά που ξεκίνησε από τη Λ ΝΑΤΟ έκαψε έκταση με χαμηλή βληστηση και τώρα βρίσκεται μέσα σε βιομηχανία καίγοντας πλαστικά.

Gepostet von Μενέλαος Χρόνης am Sonntag, 30. Juni 2019

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός από την Πυροσβεστική σε χώρο εργοστασίου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ο άνδρας δεν έφερε εγκαύματα, η φωτιά δεν έφρασε στο εργοστάσιο και γι αυτό τα αίτια θανάτου παραμένουν άγνωστα. Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Φωτό "Χαϊδάρι Σήμερα"

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” βρέθηκε στον τόπο της πυρκαγιάς. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 2.30 μμ από τη Λ. ΝΑΤΟ και λόγω του ισχυρού βόρειου ανέμου κινήθηκε γρήγορα με ΒΔ κατεύθυνση προς τα Νεόκτιστα. Αφού έκαψε χαμηλή βλάστηση, αλλά και ένα παλιό κτήριο που συνάντησε στο δρόμο της, μπήκε σε περιοχή με βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, με τη βοήθεια αεροπλάνων και ελικοπτέρων που έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού. Τελικά η φωτιά περιορίστηκε στον περίβολο βιομηχανίας, όπου όμως καίει μεγάλες ποσότητες πλαστικών και σκουπίδια.

Από το σημείο αυτό στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η περιοχή γύρω είναι γεμάτη από από βιοτεχνίες και αποθήκες, ενώ υπάρχουν και σπίτια και στάνες. Λίγα κτήρια έχουν κάνει αποψίλωση στον περιβάλλοντα χώρο τους. Γενικά το έδαφος είναι γεμάτο χόρτα, ξερά κλαδιά και σε πολλά σημεία σκουπίδια. Βλέπει κανείς καμένα χόρτα και στάχτες και από άλλες φωτιές, μερικές πολύ πρόσφατες.

Σπίτι την ίδια περιοχή.
Στάνη δίπλα στην πορεία της φωτιάς.