ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πτώση της δημοτικής αρχής από την ανικανότητα στην ανηθικότητα

γράφει ο Δημήτρης Τσατσαμπάς

Το ειρωνικό και ταυτόχρονα απειλητικό ύφος της ανακοίνωσης του δημάρχου (και δεν το κάνει για πρώτη φορά) σε βάρος μιας συμπολίτισσάς μας, που τόλμησε να ασκήσει κριτική για παραλείψεις του Δήμου, αναφερόμενη μάλιστα σε πραγματικά περιστατικά, είναι η αποκάλυψη για ακόμη μια φορά ενός μικροπρεπή, αλαζόνα και ανώριμου ανθρώπου, που για να καλύψει τις αδυναμίες του φτάνει εύκολα στα όρια της ανήθικης επίθεσης εναντίον όσων έχουν το θάρρος να διατυπώνουν δημόσια και επώνυμα το δικαίωμα της γνώμης τους για την αποτυχία του.

Ο δήμαρχος κάνει πως δε βλέπει τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη και όχι μόνο δεν ακούει τους πολίτες, όπως αποτελεί στοιχειώδη ηθική υποχρέωσή του και όπως το οφείλει από τον θεσμικό του ρόλο, αλλά αντίθετα τους επιτίθεται δημόσια και τους στοχοποιεί με τον πιο ευτελή τρόπο.

Είναι ολοφάνερο ότι δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην ευθύνη που φέρει το αξίωμά του, άλλωστε το έχει αποδείξει περίτρανα 4,5 τώρα χρόνια συσσωρεύοντας μόνο προβλήματα στην πόλη. Όμως πέραν της αδυναμίας του να ασκήσει στοιχειωδώς τα καθήκοντα του, στην πράξη αποκαλύπτει και στοιχεία της προσωπικότητας του, που δυστυχώς δεν τον τιμούν.

Και βέβαια, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, στην ανακοίνωση δεν παραλείπει να πει ότι για την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της πόλης ο ίδιος δε φέρει καμία ευθύνη. Αλλά φταίνε όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι πριν 30 20 10 χρόνια, εξαιρώντας μάλλον εκτός από τον εαυτό του και τον προηγούμενο!!!

Τέλος, επιδιώκοντας να δικαιολογηθεί για την κακή καθαριότητα της πόλης σε ολόκληρη τη διάρκεια της θητείας του, στη ανακοίνωση του ενώ επαίρεται για την αγορά απορριμματοφόρων από το Δήμο και ας μην έχει ολοκληρωθεί. Τρία χρόνια τώρα κρύβει επιμελώς ότι για την επικείμενη αγορά τους φόρτωσε μεγάλο δάνειο στους δημότες, το οποίο θα πληρώσουν επιπλέον, παρά τα υψηλά δημοτικά τέλη καθαριότητας που ήδη πληρώνουν.

Αν η σημερινή δημοτική αρχή διαχειριζόταν αποτελεσματικά τα δημοτικά τέλη που εισπράττει από τους δημότες θα μπορούσε χωρίς την λήψη κανενός δανείου να εξασφαλίσει όχι απλά καλή αλλά άριστη καθαριότητα στην πόλη.
Όσο για το υστερόγραφό σας ότι έρχονται και άλλες ιστοριούλες, με άλλα λόγια εκφοβίζετε τους δημότες κ. δήμαρχε λέγοντας τους “μη μιλάτε γιατί θα γίνω ακόμη χειρότερος”, εγώ πάντως θα σας πρότεινα να είστε λίγο πιο ταπεινός και να ασχοληθείτε περισσότερο με τα καθήκοντά σας για να γίνεται αποτελεσματικός.
https://xaidarisimera.gr/i-istoria-enos-kadoy/  


 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button