ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ψυχρό έγκλημα – Καύση απορριμμάτων στο Σχιστό και στη νέα μονάδα της Φυλής!

από το anntilogos.blogspot.com

Από το σημερινό (9-2-2020) ρεπορτάζ της κ. Μάχης Κράτσα στο ΒΗΜΑ: «Για την Αττική, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης ανακοίνωσε προ ημερών ότι μέσα στην άνοιξη θα προκηρυχτεί η κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ η κατασκευή των δυο μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στον Πειραιά (Σχιστό) και στον κεντρικό τομέα της Αθήνας (Φυλή) ενώ το έργο του Γραμματικού θα συνεχιστεί ως δημόσιο έργο. Οι νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων διαθέτουν τεχνολογία ανακύκλωσης και κομποστοποίησης  με ποσοστά που μπορούν να φτάσουν και το 60%. Όπως σημειώνουν παράγοντες  του ΥΠΕΝ , μια από τις τεχνολογίες που θα εφαρμόζεται – ειδικά στις μεγάλες υποδομές – θα είναι και της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων ελαχιστοποιώντας έτσι την ταφή».

ΣΧΟΛΙΟ: Να λοιπόν που θα γίνει η μονάδα επεξεργασίας του κεντρικού τομέα Αθηνών. Μόνο που αυτή η μονάδα δεν θα βρίσκεται στον κεντρικό τομέα Αθηνών  αλλά στην Φυλή! Ο κ. Πατούλης και η κυβέρνηση αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την άθλια στάση της δημοτικής αρχής της Φυλής η οποία λέει ναι σε όλα αρκεί να παίρνει αντισταθμιστικά και φορτώνει στην δυτική Αθήνα – Αττική ακόμα και την μονάδα επεξεργασίας του κεντρικού τομέα Αθηνών.

Αλλά δεν φτάνει αυτό . Μέσα στην νέα μονάδα επεξεργασίας θα βάλει και μονάδα  καύσης ! Οι άνθρωποι αυτοί σκοπεύουν να μας ξεκάνουν.

Κάνουν νέα χωματερή στην Φυλή  και δηλώνουν πως δεν θα κάνουν νέους χώρους τελικής διάθεσης ,  μετατρέπουν το ΕΜΑΚ για να μπορεί να δέχεται το σύνολο των βιοαποβλήτων της Αττικής , κάνουν και νέα μονάδα καύσης στην Φυλή για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεντρικού τομέα Αθηνών.

 Και προσέξτε: οι μονάδες αυτές θα γίνουν με ΣΔΙΤ πράγμα που σημαίνει πως για 30 χρόνια τουλάχιστον  θα λειτουργούν εδώ και θα πρέπει να ταΐζονται με τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών για να μην μας στοιχίζουν πανάκριβα.

 Μιλάμε πλέον για κανιβαλισμό . Θα μας φάνε κυριολεκτικά.

Δεν είναι τυχαίο πως αποφάσισαν να κάνουν τις μονάδες αυτές στην δυτική Αθήνα και στις πιο φτωχές περιοχές του Πειραιά . Οι αποφάσεις τους λαμβάνονται με καθαρά ταξικά κριτήρια.

Ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς και ο κ. Μπουραΐμης  που έχουν πιάσει τόσα χρόνια στασίδι στην Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ,   παίζουν τον ρόλο του «εφιάλτη»  για τους κατοίκους  ολόκληρης της δυτικής Αθήνας .  Αυτός είναι ο ρόλος τους και για αυτό  τους εκλέγουν πάντα.

Αν δεν ξεσηκωθούμε ακόμα και τώρα που αποκαλύπτονται τα σχέδιά τους, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button