ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ψήνεται” έκπτωση 20% στο πάρκινγκ της «Αγίας Μαρίνας» για τους Χαϊδαριώτες

 

Με αίτημά του προς την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ.), που διαχειρίζεται τους Σταθμούς του Μετρό, ο Δήμος Χαϊδαρίου ζητάει και για τους Χαϊδαριώτες έκπτωση της τάξεως του 20% για το πάρκινγκ του Σταθμού Αγία Μαρίνα, την οποία εδώ και λίγες μέρες επωφελούνται οι κάτοικοι του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας.

Το αίτημα του Δήμου κατατέθηκε την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2018, καθώς, όπως αναφέρεται σε αυτό, ο Σταθμός  «Αγ.  Μαρίνα» της Γραμμής 3 του Μετρό βρίσκεται στα όρια της πόλης μας και οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου εξυπηρετούνται από αυτόν, ωστόσο, η μεγάλη απόσταση από τις περισσότερες συνοικίες της πόλης μας, η έλλειψη ελεύθερων θέσεων στάθμευσης πέριξ του σταθμού και η γενικότερη οικονομική κατάσταση δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό τη χρήση του από τους δημότες, στερώντας τους τη δυνατότητα στάθμευσης.

Το θέμα ξεκίνησε με δημοσίευμά μας στις 14 Δεκεμβρίου 2017, όπου γράφαμε ότι η έκπτωση αυτή χορηγήθηκε στους κατοίκους του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας και θα ισχύει με την επίδειξη βεβαίωσης μόνιμου κατοίκου, την οποία θα εκδώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κάθε Δήμου.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” απευθύνθηκε στον πρόεδρο της εταιρείας ΣΤΑΘΕΡΕΣ  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., κ. Σταύρο Στεφόπουλο, ρωτώντας πού οφείλεται η διάκριση σε βάρος των κατοίκων του Χαϊδαρίου. Στις 20 Δεκεμβρίου λάβαμε την απάντηση της εταιρείας, η οποία περιείχε μια σοβαρή δέσμευση: «Οι συμφωνίες συνεργασίας με τους Δήμους Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας, για τη χρήση του χώρου στάθμευσης στο σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του Μετρό από τους δημότες τους με  έκπτωση 20% επί των αρχικών τιμών του  επίσημου τιμοκαταλόγου, προέκυψαν μετά από κοινό αίτημα που υπέβαλλαν στη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ οι δήμαρχοι των δύο παραπάνω Δήμων. Αν ανάλογο αίτημα υποβληθεί και από τον Δήμο Χαϊδαρίου με χαρά θα ανταποκριθούμε σε αυτό με την υπογραφή ανάλογης συμφωνίας συνεργασίας.”

Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι συμπολίτες που χρησιμοποιούν το 383 θέσεων πάρκινγκ της Αγίας Μαρίνας θα έχουν σύντομα μια αξιόλογη ελάφρυνση στο κόστος του χώρου στάθμευσης. 

Ας σημειωθεί ότι το προ έκπτωσης κόστος της μηνιαίας στάθμευσης είναι 80 ευρώ και με επίδειξη ΚΑΔ (κάρτα απεριορίστων διαδρομών) 64 €.

Αναλυτικά οι χρεώσεις του χώρου στάθμευσης της Αγίας Μαρίνας εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button