ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Προβλήματα και αδικίες στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Βασίλης Τσίτσος
επικεφαλής Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου

Αυτές τις ημέρες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου μας, να ενημερωθώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πως θα συμβάλουμε στη βελτίωση της κατάστασης.

Μου επισήμαναν κυρίως, την ακαταλληλότητα του χώρου μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, την παλαιότητα του στόλου η κατάσταση του οποίου επιδεινώνεται από την υπερχρήση των οχημάτων, με συνέπεια τις συχνές βλάβες, καθώς και την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού.

Είναι σαφέστατο, ότι το όποιο επίπεδο καθαριότητας έχουμε καταφέρει στη πόλης μας, το οποίο βεβαίως κανέναν μας δεν ικανοποιεί, οφείλεται στην αυταπάρνηση των εργαζομένων, που υπό αντίξοες συνθήκες, χωρίς την απαραίτητα αρωγή και χωρίς τα κατάλληλα μέσα επιτελούν το καθήκον τους.

Πέρα όμως από τα χρονίζοντα προβλήματα της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού, που αναφέραμε, έχει έρθει να προστεθεί η αδυναμία συνεργασίας με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή πράγμα που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη κατάσταση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ως κύκνειο άσμα της, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επιχειρεί εκδικητικά, την εκ των υστέρων περικοπή δεδουλευμένων υπερωριών των εργαζομένων στη καθαριότητα, πιέζοντας υπηρεσιακούς παράγοντες να πράξουν ανάλογα.

ΩΣ ΕΔΩ! Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή τον κ. Ντηνιακό να σταματήσει να τα βάζει με το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου και να διδαχθεί από τα λάθη του. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη αδικία εις βάρος τους, από όποιον και αν προέρχεται.

Να τονίσουμε πάντως, ότι αν με καλύτερη οργάνωση μπορεί στο μέλλον να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, χωρίς ή με λιγότερη υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων, θα είμαστε εδώ να το επικροτήσουμε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button