ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πρώτη σπίθα “καμπανάκι” στο Άνω Δάσος

Οι ειδήσεις για πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας δείχνουν ότι δεν θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, όπως λέγαμε παλιά, αλλά και μια δύσκολη άνοιξη. Οι φωτιές στα Πιέρια και το Λασίθι δείχνουν πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα. Μαζί τους επιβάλλεται να αλλάξει και η ετοιμότητα όλων,.

Στις 4 Απριλίου άναψε η πρώτη μικροεστία και στο Χαϊδάρι. Δεν επρόκειτο για σοβαρό περιστατικό, αλλά ας το εκλάβουμε σαν “καμπανάκι”.

Στον Βρεφονηπιακό του Άνω Δάσους (οδός Βεργίνας), όπου γίνονται εργασίες αποπεράτωσης, κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλησης έπεσαν σπίθες σε ξερά χόρτα και αυτά πήραν φωτιά. Ο χώρος και οι συνθήκες (άπνοια) δεν προϋπέθεταν για κάτι χειρότερο. Αμέσως οι εργαζόμενοι έριξαν χώμα και έσβησε χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάτι άλλο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στις αρχές Απριλίου η χαμηλή βλάστηση -και ειδικά η βρώμη που είναι η πιο εύφλεκτη- έχει αρχίσει κιόλας να ξεραίνεται, μια και δεν υπάρχουν βροχές εδώ και πολλές μέρες, ενώ ταυτόχρονα οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν καλοκαιρινές.

Οι συνθήκες φέτος είναι ειδικές και αυτό που συνέβαινε άλλες χρονιές στα τέλη Μαΐου, όσον αφορά τις ανάγκες πυρασφάλειας, το έχουμε τώρα μπροστά μας στις αρχές Απριλίου. Το “καλό” είναι ότι δεν υπάρχει πολύ χόρτο και η χορτοκοπή, που μάλλον πρέπει να ξεκινήσει από τώρα, δεν θα είναι χρονοβόρα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button