ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πρόστιμα σε δύο γηροκομεία στη Δυτική Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Διενέργεια ελέγχων από κλιμάκια της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής στην Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών για αποφυγή διασποράς του COVID – 19»

Πρόστιμα σε δύο γηροκομεία στη Δυτική Αθήνα 3
Ανδρέας Λεωτσάκος

Στο πλαίσιο αποφυγής διασποράς του νέου κορονωϊού COVID – 19, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτικού κοινού, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις μαζικής εστίασης μερικής – πλήρους επεξεργασίας, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, παρασκευαστές – συσκευαστές κ.λπ.), από κλιμάκια Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Δυτικής Αθήνας υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Α. Λεωτσάκου.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας σχετικά αφενός με την τήρηση των υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας, αφετέρου με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον SARS-Cov-2, διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε σχολικές μονάδες – βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επισημαίνεται δε ότι σε δύο Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας και επικυρώθηκαν σε αυτές διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 8.000 ευρώ.

Το είδος και ο αριθμός των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από 01-07-2020 έως 30-09-20 αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

  Α/Α  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟΥΑΡΙΘΜΟΣ   ΕΛΕΓΧΩΝ
1Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης Μερικής Επεξεργασίας421
2Επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης & Πλήρους Επεξεργασίας156
3Επιχειρήσεις Λιανικό Εμπόριο (Παντοπωλεία κτλ)404
4Παρασκευαστές Συσκευαστές (Αρτοποιεία κτλ)110
5Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών (κουρεία , Κομμωτήρια, κ.λπ.)121
6Έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων8
7Έλεγχος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αφετηρίες, τερματικοί σταθμοί)11
8Έλεγχοι σχολικών μονάδων – βρεφονηπιακών σταθμών120
9Έλεγχος σε κολυμβητικές δεξαμενές (ιδιωτικές, δημοτικές)22
10ΣΥΝΟΛΟ1343

Κύριο μέλημα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ήταν και είναι η προστασία της δημόσιας υγείας με στοχευμένους ελέγχους, με βάση και τα στοιχεία που συλλέγονται από την επιδημιολογική επιτήρηση. Από την πρώτη στιγμή δίνουμε έμφαση στην εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών (εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας), ευθυγραμμισμένες με τα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button