ΑΡΘΡΑ

Προσωπικός Βοηθός Αναπήρου: Μόνο 2.000 δικαιούχοι από εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηρους

George Tampanian

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ!

Όπως δήλωσε στη Βουλή η βουλευτής Θεανώ Φωτίου, είμαστε ΥΠΕΡ του θεσμού του Προσωπικό Βοηθού του Αναπήρου. Όμως, το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στις 22/09/2021 χαρακτηρίζεται από σοβαρές ελλείψεις.

Οι ελλείψεις αυτές εντείνουν την αγωνία των αναπήρων για το θεσμό του Προσωπικό Βοηθού του Αναπήρου που περιμένουν με αγωνία! Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Νόμου δεν ορίζει τον ακριβή των δικαιούχων του Προγράμματος του Προσωπικό Βοηθού του Αναπήρου, τα κριτήρια συμμετοχής, τον χρόνο και τον τόπο εφαρμογής, εφόσον παραπέμπει σε Κοινή Υπουργική Απόφαση και σε τακτικές «βλέποντας και κάνοντας».

Παράλληλα, το Σχέδιο Νόμου διαφαίνεται να αφορά μόλις 2.000 άτομα με αναπηρία, όταν ο συνολικός πληθυσμός των αναπήρων ξεπερνά το 1 εκ.!

Την ίδια στιγμή, ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος του Προσωπικό Βοηθού του Αναπήρου είναι πενιχρός, όταν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτουν σημαντικά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για κοινωνική πολιτική.

Το εγχείρημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα βρει απέναντι το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, την ΕΣΑΜΕΑ και όλους όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής της Δυτικής Αθήναςτης Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Δυτικής Αθήνας

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button