ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προσοχή: Μην παρκάρετε στις πύλες εισόδου στα άλση και το βουνό

Έκκληση να μην παρκάρουν οι επισκέπτες μπροστά στις πύλες εισόδου του Ποικίλου και του Αιγάλεω, όπου υπάρχουν μπάρες, απευθύνει μέσα από την εφημερίδα μας στέλεχος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου.

Την κρίσιμη ώρα, αν πιάσει φωτιά σε κάποιο σημείο του βουνού και χρειαστεί να περάσουν πυροσβεστικά οχήματα, πρέπει οι είσοδοι να είναι ελεύθερες, αλλιώς θα κινδυνέψουν και τα δάση μας και άνθρωποι.

Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες στο Άλσος Δαφνίου από την Πολιτική Προτασία του Δήμου Χαϊδαρίου.

Με την ευκαιρία, ρωτήσαμε την Πολιτική Προστασία πώς θα περάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής τις κλειδωμένες μπάρες, σε περίπτωση φωτιάς (είναι ερώτημα που πήραμε από αναγνώστες μας). Μας απάντησαν, λοιπόν, ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την αφάλεια του βουνού, ανάμεσά τους και η Πυροσβεστική, έχουν κλειδιά πασπαρτού για όλες τις μπάρες. Εννοείται ότι οι μεταλλικές μπάρες εισόδου πρέπει να είναι κλειστές για να αποτρέπεται το άθλιο φαινόμενο της απόρριψης μπάζων στους δασικούς δρόμους. Αν αντιληφθεί κάποιος άτομο να σπάει τα λουκέτα (το κάνουν μερικοί, πχ για να βολτάρουν με το 4Χ4 στο βουνό) να το καταγγέλλουν στην Αστυνομία.

Προσοχή: Μην παρκάρετε στις πύλες εισόδου στα άλση και το βουνό 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button