ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, παιδικών χαρών

Να μια καλή ευκαιρία για προώθηση έργων που αφορούν την καθημερινότητα στην πόλη μας. Το Πράσινο Ταμείο προσκαλεί τους Δήμους της χώρας για το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», με προϋπολογισμό που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Δύο είναι οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος. Ο πρώτος περιλαμβάνει δράσεις για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, καθώς και δράσεις αποκατάστασης ή/και επανάχρησης δημόσιων κτιρίων που είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ή μνημεία, με στόχο τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την κάλυψη αναγκών εγκατάστασης κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών της δημοτικής ενότητας.

Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει έργα αναβάθμισης του αστικού εξοπλισμού, όπως είναι η αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, παιδότοπων, πεζοδρομίων και σχολικών κτιρίων. Οι παραπάνω δράσεις υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, να έχουν ως στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και να συμπεριλαμβάνουν πρόνοιες για την διευκόλυνση χρήσης του αστικού εξοπλισμού από εμποδιζόμενα άτομα.

Χρήμα υπάρχει, λοιπόν. 

Περισσότερα για το πρόγραμμα:

http://www.prasinotameio.gr/index.php/el/anakoinoseis/nea-prasinou-tameiou/266-2-2017

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button