ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πού σκοντάφτουν -και πάλι- τα έργα στα δημοτικά γήπεδα

Οι 3.000 Χαϊδαριώτες που αθλούνται καθημερινά, ατομικά ή ομαδικά, στα δημοτικά γήπεδα της πόλης περιμένουν μάταια τη βελτίωσή τους. Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για δημοπρατημένα έργα, που θα έπρεπε να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη! Ας δούμε τι φταίει για τις νέες καθυστερήσεις, που έρχονται να “συμπληρώσουν” προηγούμενες πολύμηνες διαδικαστικές εμπλοκές.

Η δημοτική αρχή, λοιπόν, μέσω του αντιδήμαρχου Αθλητισμού, Νίκου Καραγιάννη, παραδέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως η κατάσταση είναι τραγική σε όλους τους αθλητικούς χώρους. Ας δούμε αναλυτικά ποιες εμπλοκές έχουν δημιουργηθεί στα τρία μεγάλα γήπεδα της πόλης.

Περιμένοντας τον τάπητα

Στο «Τάκης Χαραλαμπίδης» έχει γίνει παραγγελία νέας γενιάς συνθετικού τάπητα και αναμένεται να παραληφθεί μέσα στο Δεκέμβριο. Προς το παρόν δίνεται κανονικά για χρήση στις ομάδες. Όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, σκοπός της είναι να παραμείνει κλειστός ο αθλητικός χώρος για το μικρότερο δυνατό διάστημα.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή μιας νέας εξέδρας και της επισκευής των αποδυτηρίων, μικρής έκτασης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο ανάδοχος του έργου ήταν να ξεκινήσει το έργο πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΑ, ΑΟ Χαϊδαρίου-Φωστήρας. Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε πως έπρεπε να βρεθεί άλλος χώρος. Μετά από συνεργασία και συνεννόηση με την τοπική ομάδα, αποφασίστηκε να μην γίνουν εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Ο λόγος ήταν πως δεν θα έδινε άδεια η Αστυνομία για τη διεξαγωγή του αγώνα. Έτσι το σύνολο των εργασιών θα ξεκινήσουν μέσα στο Δεκέμβρη.

Κωλυσιεργία στο γήπεδο του Δάσους, για ένα χαρτί!

Χαϊδάρι Σήμερα Αναβάθμιση σε τρεις σημαντικούς αθλητικούς χώρους του Χαϊδαρίου 2
Ο “αγωνιστικός χώρος” στο κέντρο του γηπέδου στο Δάσος. Και ο χαρακτηρισμός “χωράφι” τιμητικός είναι…

Ένα δικαιολογητικό που χάθηκε από το φάκελο του αναδόχου σε κάποια δημόσια -και όχι δημοτική- υπηρεσία καθυστερεί τα έργα στο γήπεδο του Δάσους. Ο ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου, που η εταιρεία του έχει την έδρα της στη Θεσσαλία, αναμένεται να παραλάβει καινούριο αντίγραφο του ποινικού του μητρώου, γύρω στις 10 Νοεμβρίου. Όμως μέχρι τότε δεν μπορεί να υπογραφεί η σύμβαση του έργου!

Η πολύ κακή κατάσταση του ταρτάν του στίβου, που -σημειωτέον- ανακατασκευάστηκε με γενναίο κονδύλι επί δημαρχίας Δημήτρη Μαραβέλια, δεν προβλέπεται να αντιμετωπιστεί στο άμεσο μέλλον.

Σχέδιο επί χάρτου για το γήπεδο στο Αττικό

Όσον αφορά το διπλανό στο Αττικό Νοσοκομείο γήπεδο αποκαταστάθηκαν όλες οι βλάβες και ξαναδόθηκε για χρήση. Μάθαμε ότι έγινε και μια συζήτηση μεταξύ της διοίκησης και υπηρεσιαών παραγόντων, με σκοπό τη βελτίωση του γηπέδου. Αποφασίστηκε να γίνει καλύτερη αξιοποίηση του χώρου, εργασίες περίφραξης και τοποθέτησης χλοοτάπητα. Επίσης να δημιουργηθούν βοηθητικοί χώροι. Τα κόστος θα καλύψει ο Δήμος από ίδιους πόρους.

«Το Χαϊδάρι έχασε κονδύλι 500.000 ευρώ!»

Ο κ. Καραγιάννης υπενθύμισε πως ο ΑΣΔΑ, επί προεδρίας Ανδρέα Μποζίκα, είχε εγκρίνει ένα κονδύλι της τάξης των 500.000 ευρώ, για ριζική ανακατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου! Όμως η τότε δημοτική αρχή Μαραβέλια δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να το εξασφαλίσει. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σήμερα αυτή η κατάσταση στο (σσ. ο θεός να το κάνει) γήπεδο. «Θα μπορούσαμε να μιλάμε σήμερα για άλλη εγκατάσταση», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button