ΓΕΥΣΕΙΣΕΞΟΔΟΣ

Πού βρίσκουμε πατσά και γίδα βραστή στο Αιγάλεω;

Το κρύο των ημερών έφερε στο μυαλό συνειρμικά ένα ξέχειλο πιάτο αχνιστή γίδα βραστή κι αυτή με τη σειρά της τον πατσά. Αυτό ήταν το δίδυμο με το οποίο απαντούσαμε κάποτε στις χαμηλές θερμοκρασίες. Και το Αιγάλεω ήταν η “πρωτεύουσα” των σχετικών εστιατορίων και πολλές φορές έπρεπε να περιμένεις στην ουρά για να αδειάσει τραπέζι. Η “Ήπειρος” και η “Ικαρία” μια περίοδο μεσουρανούσαν και τα καζάνια ήταν πάντα πάνω στη φωτιά. Ήταν βλέπετε οι εποχές που το ξενύχτι στα μπουζούκια κράταγε τη μισή Αθήνα στο πόδι και ένα βραστό ήταν ότι πρέπει για να στρώσει η “θύελλα” στο κεφάλι και το στομάχι. Τώρα πια έχει γίνει της μόδας η… κολοκυθόσουπα!

Τα μεγάλα στέκια του βραστού στην Ιερά Οδό δεν υπάρχουν πια, αλλά παρόλα αυτά το Αιγάλεω έχει τον τρόπο του να ικανοποιήσει τον μερακλή. Έψαξα και βρήκα, λοιπόν.

Πού βρίσκουμε πατσά και γίδα βραστή στο Αιγάλεω; 3

Ο “Λαοκράτης παραδοσιακός καφενές”, στου Λιούμη, έχει κάθε μέρα στο μενού του πατσά (6 €) και γίδα βραστή (8 €). (Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι δικές του). Delivery δεν κάνουν, μπορείτε όμως στο 2110137805 ή 6979143337 να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν το πακέτο σας. Φυσικά είναι διαθέσιμα και πολλά άλλα, όπως κοντοσούβλια, κοκορέτσια, τηγανιές, γίγαντες, μελιτζάνες στο φούρνο, μπεκρή μεζέ, αλλά και ψαράκια! Διεύθυνση: Πίνδου 40 και Πολυδεύκους. Ανοιχτά όλο το 24ωρο

Πού βρίσκουμε πατσά και γίδα βραστή στο Αιγάλεω; 5

Το “Μαγειριό Αιγάλεω”, στη διασταύρωση Θηβών και Ιερά Οδός, έχει έναν πλούσιο κατάλογο με μαγειρευτά φαγητά για το σπίτι. Εκεί ανάμεσα μπορείς να βρεις και το αντικείμενο του πόθου: πατσάς (7.50 €), αλλά και κοτόσουπα (6.50 €), μοσχαρόσουπα (8.20 €). Διεύθυνση: Θηβών 378, τη. 210 5310444.

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button