ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πότε ανοίγει ο Διομήδειος Κήπος, πόσοι θα μπορούν να τον επισκέπτονται ταυτόχρονα

Πότε θα ανοίξει ο Διομήδειος Κήπος και με ποιους όρους λειτουργίας; Για τα θέματα αυτά, που ενδιαφέρουν πάρα πολύ κόσμο που αγαπάει τον Κήπο και περιμένει με ανυπομονησία, ρωτήσαμε τις διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος. 

Σημειώνουμε ότι μετά τις 11 Μαρτίου, που έκλεισαν τα σχολεία και μέχρι να επιβληθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, τα πρωινά επισκέπτονταν τον Κήπο πάνω από 3.000 άτομα, απολύτως υπερβολικός αριθμός, και η διοίκηση πήρε την απόφαση να τον κλείσει εσπευσμένα για λόγους ασφαλείας.

Ο Κήπος λοιπόν θα ανοίξει κατά το 3ο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων, τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Πέραν των ισχυόντων με κρατική εντολή για Βοτανικούς και Ζωολογικούς Κήπους, που είναι απόσταση 2 μέτρων, ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και απαγόρευση παραστάσεων, αυτά είναι τα ειδικότερα μέτρα της Διοίκησης του Ιδρύματος για την προστασία της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων:

Πότε ανοίγει ο Διομήδειος Κήπος, πόσοι θα μπορούν να τον επισκέπτονται ταυτόχρονα 3Αγαπητοί φίλοι

Η μεγάλη περιπέτεια για όλον τον πλανήτη συνεχίζεται, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι προσπάθειες να επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς  χωρίς αυτό να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Αποδελτιώνοντας τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των Διεθνών Οργανισμών και του Υπουργείου Υγείας της πατρίδας μας προσπαθούμε να ευθυγραμμιστούμε με τη νέα πραγματικότητα και τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που επιβάλλονται για την προστασία της υγείας μας.

Ο Κήπος θα ανοίξει τις πύλες του στις 18 Μαΐου 2020 αλλά, όπως φαίνεται, τίποτα δεν θα είναι πλέον όπως παλιά. Ευχόμαστε αυτό, κάποια στιγμή να ξεπεραστεί. Προς το παρόν όμως, η είσοδος στο Κήπο θα είναι περιορισμένη. Έτσι:

  • Μέσα στους χώρους του Κήπου δεν θα μπορούν να βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα. Δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότεροι επισκέπτες συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες, προσφιλείς τοποθεσίες (λ.χ. στο ανθώνα), ο αριθμός αυτός φαίνεται μεγάλος.
  • Η παιδική χαρά και οι χώροι Δασικής Αναψυχής δεν θα λειτουργήσουν.
  • Το κυλικείο θα λειτουργήσει με τους κανόνες που επιβάλλονται από την πολιτεία, για τις δραστηριότητες αυτού του είδους σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Κήπου.
  • Δεδομένου ότι οι αθλητικοί χώροι παραμένουν κλειστοί, ο Κήπος δεν θα μπορεί να δεχτεί περισσότερους από 50 αθλούμενους, πλέον των 300 άλλων επισκεπτών.
  • Κάθε επισκέπτης, εισερχόμενος στον Κήπο για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να κρατάει μαζί του την κάρτα εισόδου που θα παραλαμβάνει στην πύλη. Η κάρτα αυτή θα επιστρέφεται μετά το πέρας της επίσκεψης.
  • Πιθανόν να υπάρξουν τροποποιήσεις στο ωράριο λειτουργίας οι οποίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Για τα μέτρα αυτά ενεργοποιείται το άρθρο του εγκεκριμένου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και την Δασική Υπηρεσία Κανονισμού Λειτουργίας, το οποίο προβλέπει ειδικούς όρους σε έκτακτες περιπτώσεις.

Ελπίζοντας ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε κι αυτό το πρόβλημα, σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία σας.

Πότε ανοίγει ο Διομήδειος Κήπος, πόσοι θα μπορούν να τον επισκέπτονται ταυτόχρονα 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button