ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδάκι μου να αγαπήσει τα αγγλικά;

Σήμερα, σε έναν κόσμο που η μάθηση και η εκπαίδευση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας στα παιδιά μπορεί να γίνει μια απολαυστική διαδικασία. Τα αγγλικά είναι η πρώτη ξένη γλώσσα που ερχόμασε σε επαφή μετά τη μητρική μας και η γνώση της είναι απαραίτητη ώστε να μπορούμε να ταξιδεύουμε, να επικοινωνούμε με τους άλλους λαούς και να μαθαίνουμε νέα πράγματα. Για να ολοκληρώσει κάποιος την αγγλική γλώσσα και να πάρει το ανώτατο πτυχίo στα αγγλικάπου είναι το Proficiency θα χρειαστούν περίπου 8 με 10 χρόνια.

Πολλοί γονείς φροντίζουν από μικρή ηλικία να δίνουν ερεθίσματα στα παιδιά τους, είτε μιλώντας τους στα αγγλικά, είτε βάζοντας τους τραγουδάκια και παιδικές ταινίες. Τα περισσότερα παιδάκια ξεκινούν μαθήματα αγγλικών στην τάξη του νηπιαγωγείου για να έχουν προετοιμαστεί όταν θα συναντήσουν αυτήν τη γλώσσα στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Όμως, πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδάκια μας να αγαπήσουν την αγγλική γλώσσα; Φυσικά με το παιχνίδι!

Σε μια ηλικία όπως τα 4 και 5 έτη, το παιδάκι έχει ήδη κατακτήσει τη μητρική του γλώσσα οπότε μπορεί να ξεκινήσει να μαθαίνει μια άλλη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα παιδάκια σε αυτές τις ηλικίες δεν έχουν μπει στη διαδικασία της μελέτης οπότε η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή τέχνης θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Ξεκινήστε με χειροτεχνίες, παραμύθια, τετράδια ζωγραφικής, τραγούδια και ταινίες. Σίγουρα, ως γονείς δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον δάσκαλο αγγλικών αλλά μπορούμε να τον βοηθήσουμε με το να απασχολούμε δημιουργικά το παιδάκι μας.

  • Μάθετε με παιχνίδια την αλφάβητο

Στα καταστήματα παιχνιδιών θα βρείτε γράμματα με μαγνήτες και πίνακες ώστε να μπορείτε να σχηματίζετε λέξεις και να μαθαίνετε την αλφάβητο μαζί. Τα γράμματα έχουν αγγλικούς χαρακτήρες σε κεφαλαία και μικρά ώστε να δημιουργείτε συνδυασμούς. Μπορείτε να δημιουργείτε λέξεις με κεφαλαία γράμματα και το παιδάκι σας να την σχηματίζει με μικρά. Σταδιακά, θα μάθει την αλφάβητο και θα αναγνωρίζει όλα τα γράμματα.

  • Ζωγραφιές και παζλ

Σε πολλά βιβλιοπωλεία θα βρείτε τετράδια με κηρομπογιές για να ζωγραφίσουν τα παιδάκια σας. Υπάρχουν τετράδια τα οποία θα βοηθήσουν τα παιδιά να σχηματίσουν τα γράμματα και να κάνουν αντιγραφή ώστε να μάθουν σταδιακά τη γραφή. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ένα μπλοκ ζωγραφικής και να σχηματίζετε τα γράμματα εσείς και να αντιγράφουν ότι βλέπουν. Με αυτόν τον τρόπο θα εμπνεύσετε τα παιδάκια σας και θα περάσετε δημιουργικό τρόπο μαζί.

Γίνετε εσείς η έμπνευση των παιδιών! Μπορείτε να τραγουδάτε παρέα παιδικά τραγούδια ή να βλέπετε στην τηλεόραση εκπαιδευτικά βίντεο και ταινίες. Μην ξεχνάτε πως σε κάθε τι καινούριο χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Μείνετε δίπλα τους σε όλη τη διαδικασία της εκμάθησης και σίγουρα θα νιώσετε πολύ περήφανοι όταν καταφέρουν να αποκτήσουν το δίπλωμα στα αγγλικά Proficiency.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button