ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πώς είναι να μετατρέπεται η συνοικία σου σε Εθνική Οδό από κάποιους κάφρους;

Οικογενειάρχης από την Αφαία μας έστειλε βίντεο που δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η κίνηση στην Αγίου Αντωνίου, στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας, την οποία πολλοί χρησιμοποιούν σαν παράκαμψη της Εθνικής Οδού, όταν αυτή μποτιλιάρεται. Το χειρότερο είναι ότι για να κερδίσουν λίγα δευτερόλεπτα τρέχουν ιλγγιωδώς, χωρίς να υπολογίζουν την ασφάλεια των περιοίκων.

Να ληφθεί υπόψη ότι στο σημείο λήψης του βίντεο υπάρχει παιδική χαρά, ενώ τη στιγμή της λήψης φαίνεται το πούλμαν που αποβιβάζει τους μαθητές της περιοχής, επιστρέφοντας από το σχολείο, όπως αναφέρεται στην επιστολή.

Γράφει ο συμπολίτης μας:

Διασχίζουν τον δρόμο μας με 80-100 χλμ/ώρα, χωρίς να λογαριάζουν τίποτε, ούτε ζωές ούτε περιουσίες. Κάνουν και προσπεράσεις σαν τρελοί ο ένας στον άλλο, μπροστά στα σπίτια μας και στην παιδική χαρά μας. Δίπλα στο πούλμαν που πρωί – μεσημέρι μετακινεί τα παιδιά τις Αφαίας από και προς το σχολείο. Σήμερα από το πρωί έπαιρνα από γραφείο σε γραφείο του Δημαρχείου προσπαθώντας να βρω μια άκρη αλλά δεν κατάφερα να μιλήσω με τον υπεύθυνο. Μίλησα και με την Τροχαία, αλλά ούτε εκεί έβγαλα άκρη. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Περισσότερα για το πρόβλημα της Αφαίας, που χρησιμοποιείται σαν "εναλλακτική" της Εθνικής Οδού, όταν αυτή μποτιλιάρεται, όπως και προτάσεις για την αντιμετώπισή του, μπορείτε να δείτε εδώ: “Σήμερα Παρασκευή, θα γίνει πάλι χαμός στην Αφαία!”.

Το βίντεο του αναγνώστη μας:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button