ANIMALSΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πόνος και φόβος: Αδίστακτος “κυνηγός” γατών με όπλο στο Χαϊδάρι

Για τραυματισμό γάτας με αεροβόλο στα Κουνέλια γράψαμε για πρώτη φορά πριν από ένα μήνα. Όμως σχετικές καταγγελίες φτάνουν και άλλες στην εφημερίδα μας και όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με έναν συστηματικό “κυνηγό”, που σπέρνει στην περιοχή αυτή τον πόνο στα ζώα, αλλά και τον φόβο στους ιδιοκτήτες τους.

Πράγματι, από την μία έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς γατών -πιθανολογούνται και θάνατοι αδέσποτων. Από την άλλη, επικοινωνούν μαζί μας άνθρωποι που καταγγέλλουν τα περιστατικά, αλλά με την παράκληση της ανωνυμίας, γιατί φοβούνται την αντίδραση αυτού του κακοποιού. Δεν γνωρίζουν ποιος είναι, αλλά ξέρουν ότι ζει ανάμεσά τους.

Το πρώτο περιστατικό έστειλε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” συμπολίτης αναφέροντας: Στα Kουνέλια, στην οδό Κύπρου πυροβόλησαν γάτα με αεροβόλο. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε σήμερα το μεσημέρι 4/2. Η γάτα είχε τραύμα στην κοιλιά, στο συκώτι, και ευτυχώς πρόλαβαν και έκανε χειρουργείο. Έχει υποβληθεί μήνυση στο AT Χαϊδαρίου.Η γάτα σώθηκε αλλά είναι ακόμη σοβαρά. Η αστυνομία έκανε άριστα την δουλειά της, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα από την στιγμή που κανένας δεν είδε τον δράστη.

Με αφορμή αυτό, μία κυρία από την ίδια γειτονιά μάς έστειλε το παρακάτω μήνυμα: Το περιστατικό στη δική μας γάτα έγινε παραμονή Χριστουγέννων το μεσημέρι στα Κουνέλια, η σφαίρα τής έσπασε το πόδι, ήταν τυχερή γιατί για λίγο δεν τρύπησε ζωτικά όργανα, αλλά έκανε δυο εγχειρήσεις για να μπορέσει να αποκατασταθεί και ακόμα δεν έχει βγει από το ειδικό κλουβί περιορισμού (πρώτη φωτό). Όπως μας είπε η ίδια, δεν είχαν καταλάβει τι έπαθε η γάτα τους και για το γεγονός ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε πυροβολισμό με αεροβόλο τούς ενημέρωσε ο κτηνίατρος (δείτε την ακτινογραφία).

Η ίδια γάτα στο κρεβάτι του χειρουργείου.

Ο πρώτος μας επιστολογράφος επανήλθε με νεότερα στοιχεία: Η αλήθεια είναι ότι πολλοί γείτονες είναι αναστατωμένοι με αυτά τα περιστατικά καθώς σε μεγάλο βαθμό φροντίζουν αδέσποτες γάτες. Μάλιστα καλύπτουν από μόνοι τους τα έξοδα για την επίσκεψη σε κτηνίατρο ενώ έχουν στειρώσει σε ένα μεγάλο βαθμό τα αδέσποτα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο μέρος της γειτονιάς. Από όσο γνωρίζω και παλιότερα είχαν αναφερθεί από γείτονες ότι χάθηκαν αδέσποτες γάτες που φρόντιζαν και μετά τον πυροβολισμό της γάτας φοβούνται ότι μάλλον είχαν την ίδια τύχη. Επειδή ο δράστης χρησιμοποιεί αεροβόλο είναι δύσκολο να εντοπιστεί αφού δεν ακούγεται ο κρότος. Αυτή την φορά έγινε αντιληπτός γιατί αστόχησε και οι μπίλιες χτύπησαν μάλλον κάτι μεταλλικό και ακούστηκε ο θόρυβος. Η γάτα που έχει χτυπηθεί σώθηκε αλλά σύμφωνα με την κυρία που την φροντίζει έχει δημιουργηθεί μεγάλη ζημιά αφού έχει χτυπηθεί στον νωτιαίο μυελό.

Από όσο γνωρίζουμε, η αστυνομία είναι ενήμερη τουλάχιστον για κάποια από τα περιστατικά αυτά και η σύλληψη του αδίστακτου “κυνηγού” θα ανακουφίσει την περιοχή.

Οι ποινές για τις παραβάσεις αυτές, είναι κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, προβλέπεται και διοικητική κύρωση (πρόστιμο από την Αστυνομία) έως 30.000 ανά ζώο και περιστατικό.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button