ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κενά στα μισά δημοτικά σχολεία του Χαϊδαρίου

Κενά στα μισά σχολεία της πόλης ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαϊδαρίου.

Σε πολλά σχολεία τα Ολοήμερα υπολειτουργούν και εκατοντάδες ώρες δεν μπορούν να καλυφθούν, ενώ επίσης Τμήματα Ένταξης δεν λειτουργούν. Ταυτόχρονα, όπου αυτό είναι δυνατόν, το πρόγραμμα καλύπτεται όπως-όπως, με τη λογική όλοι τα κάνουν όλα. Γενικότερα, στη Γ΄Διεύθυνση μόλις τα 50 από τα 120 Ολοήμερα λειτουργούν πλήρως.

Πέρα από αυτά, κάθε μακροχρόνια απουσία εκπαιδευτικού (εγκυμοσύνη, ασθένεια) είναι αδύνατο να καλυφθεί και σαν λύση προτείνεται η αναστολή τμημάτων του Ολοημέρου.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η κατάσταση αυτή δημιουργεί συνθήκες διάλυσης στα σχολεία, αναστατώνει τον οικογενειακό προγραμματισμό και τελικά το εκπαιδευτικό προσωπικό “εισπράττει” τις δικαιολογημένα οργισμένες διαμαρτυρίες των γονέων.

Ως αιτίες προσδιορίζονται “οι μηδενικοί διορισμοί σε όλα τα μνημονιακά χρόνια, και ενόσω έχουν συνταξιοδοτηθεί δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οπότε είναι αδύνατο να λειτουργήσει στοιχειωδώς η εκπαίδευση, όσα τρυκ κι αν σκαρφιστεί το Υπουργείο.”

Ο Σύλλογος του Χαϊδαρίου καταλήγει:

  • Καλούμε το  Υπουργείο και τη διοίκηση να καλύψει άμεσα όλα  τα κενά στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Να σταματήσει άμεσα το αίσχος του θεσμού των αναπληρωτών που καλύπτουν κάθε χρόνο πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Να γίνει πράξη επιτέλους η εξαγγελία για μόνιμους διορισμούς.
  • Να σταματήσει  η απαξίωση του Ολοημέρου, που δυσχεραίνει τη συνολική λειτουργία του σχολικού προγράμματος και ταλαιπωρεί  τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.
  • Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κατάργηση του δασκάλου υπεύθυνου του Ολοημέρου έχει προκαλέσει συνθήκες διάλυσης του προγράμματος του σχολείου.

 

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. .κατα τα αλλα καθε χρονο προτου το κουδουνι…..ολα ειναι τελεια και στην θεση τους τα παντα…….αρε ελλαδιτσα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button